Semințele de chia sunt un adevărat un superaliment. Sunt pline de fibre, astfel că adăugarea lor în mâncăruri te ajută să te simți sătul pentru mai mult timp. Sunt excelente pentru digestie și îți pot chiar crește energia. Deși le poți adăuga în smoothie-uri sau sucuri, semințele de chia sunt și foarte gustoase — ca să nu mai menționăm că sunt distractive — atunci când le folosești pentru a face budincă din semințe de chia.

Vezi tu, când adaugi semințe de chia într-un lichid și le lași să se înmoaie, semințele de chia absorb lichidul și se măresc în dimensiune, transformându-se dintr-o textură asemănătoare semințelor într-o consistență gelatinoasă care amintește de budincă.

Această budincă din semințe de chia poate fi consumată ca mic dejun, gustare sau desert. Trebuie să o încerci!

Ingrediente pentru budincă:

 • 3 căni de lapte de cocos (gras, din conservă)
 • 120g de semințe de chia
 • 1½ lingurițe de extract de vanilie

 

Ingrediente pentru compot (opțional):

 • 5–6 tulpini de rubarbă, tăiate
 • 200g căpșuni
 • 2 linguri de sirop de agave
 • 80ml apă

Pentru decor:

 • fulgi de cocos răzuiți / fulgi de ciocolată

 

Instrucțiuni:

 • Prepararea budincii:

Într-un bol mare, amestecă laptele de cocos, semințele de chia și extractul de vanilie.

Pune bolul în frigider și lasă-l să stea cel puțin 4 ore sau peste noapte, pentru ca semințele de chia să absoarbă lichidul și să se transforme într-o consistență de budincă.

 • Prepararea compotului:

Taie rubarba și căpșunile în cubulețe.

Adaugă-le într-o cratiță mică la foc mediu și gătește până când rubarba devine fragedă.

Pune amestecul de rubarbă, siropul de agave și apa într-un blender și mixează până când toate ingredientele sunt bine combinate.

Lasă compotul să se răcească.

 • Servirea:

Scoate budinca din semințe de chia din frigider și împarte-o în patru pahare.

Adaugă compotul de rubarbă și căpșuni deasupra budincii de chia.

Pune paharele în frigider pentru aproximativ o oră, pentru a le răci și a le lăsa să se întărească.

Decorează cu fulgi de cocos răzuiți, fulgi de ciocolată sau ambele și servește.

Această budincă va rezista în frigider până la o săptămână, fiind o opțiune excelentă pentru mic dejun, gustare sau desert. Trebuie să o încerci!

 

Datorită fibrelor din semințele de chia, această versiune clasică poate fi considerată și o budincă de chia keto, cu doar 4 carbohidrați net per porție. Este, de asemenea, compatibilă cu aproape orice tip de dietă, inclusiv vegană și Paleo.

Pe lângă beneficiile semințelor de chia, laptele de cocos adaugă o textură cremoasă excelentă, electroliți și grăsimi sănătoase. Ca alternativă, laptele de migdale conține mult mai puține calorii și asigură jumătate din necesarul zilnic recomandat de vitamina E, o cantitate semnificativă de vitamina D și o doză considerabilă de calciu.