Acești biscuiți sunt ușor de făcut, rapizi și ai nevoie de doar câteva ingrediente pentru prepararea lor. 

Au o textura incredibilă, fiind crocanți la exterior și fragezi în interior. Sunt perfecți pentru o gustare sănătoasă. Așadar, începe prin a porni cuptorul la 180 grade celsius pentru că fiind o rețetă rapidă, abia ce apucă să ajungă la temperatura dorită. Ca ingrediente ai nevoie de:

  • 115g ulei cocos la temperatura camerei;
  • 100g zahăr de cocos;
  • 15g lapte vegetal;
  • 1 păstaie de vanilie;
  • 150g făină de migdale;
  • 65g făină integrală de grâu;
  • 1/2 linguriță praf de copt.

Într-un bol încăpător pune uleiul de cocos, zahărul, laptele și vanilia și mixează ingredientele bine. Acest pas ajută pentru aerarea fursecurilor. Apoi adaugă ingredientele uscate și amestecă până ce obții o compoziție omogenă. Aluatul final o să fie ușor lipicios și moale. Cu ajutorul unei cupe de înghețată, formează biluțe de dimensiuni medii. Rulează biluțele prin fulgi de migdale apoi pune-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și aplatizează-le ușor cu mâna. 

Bagă tava la cuptorul preîncălzit la 180 grade celsius pentru 12-14 minute. Când sunt proapăt scoase din cuptor, fursecurile vor fi moi, așa că îți sugerăm să le lași să se răcească în tavă. Ulterior vor deveni crocante la exterior si fragede la mijloc.


Fie că îți dorești să urmezi o dietă cu un conținut scăzut de carbohidrați sau pur si simplu vrei să te bucuri de aroma și valorile sale nutriționale nemaipomenite, făina de migdale, este alegerea potrivită. Conține vitamine, minerale, substanțe nutritive și nu conține gluten (asadar aluatul nu are o consistență elastică și nu va crește dacă folosim drojdie). Conține o cantitate semnificativă de vitamina E, fier, riboflavină, calciu, potasiu și magneziu. Spre deosebire de făina clasică, cea de migdale conține puțini carbohidrați.

Uleiul de cocos este uleiul vegetal cu cea mai mare concentraţie de acizi graşi, mai exact 90%, care, contrar a ceea ce s-ar putea crede, sunt benefici pentru sănătate. Mai exact, conține doi acizi importanți care îl transformă într-un remediu natural pentru întărirea imunității. Este vorba despre acidul lauric și acidul caprilic, ambii cu proprietăți antivirale și antibacteriene