A urma o dietă low-carb sau keto necesită multă disciplină, în special
pentru că trebuie să renunți la unele dintre alimentele tale preferate. Unul
dintre aceste alimente bogate în carbohidrați sunt chips-urile de tortilla,
care nu sunt permise în dieta keto... până acum.
Vă prezentăm Chips-urile de Tortilla Keto, cu o notă de lămâie. Făcute în
principal din făină de migdale și brânză de capră, acestea sunt sărace în
carbohidrați, se țin bine împreună și sunt delicioase.
Ingrediente Cheie
Brânză de capră: Brânza de capră este o alternativă bună la brânzeturile
din lapte de vacă deoarece este mai scăzută în lactoză, conține proteina
cazeină de tip 2, este de obicei mai ușor de digerat și este, în general, mult
mai puțin alergenică și inflamatoare.
Făină de migdale: Oamenii iubesc făina de migdale deoarece este o făină
fără gluten și este, de asemenea, o alegere excelentă pentru oricine urmează o
dietă săracă în carbohidrați. Știința a arătat că migdalele sunt o forță
naturală când vine vorba de sănătatea inimii, gestionarea glicemiei și chiar a
unor tipuri de cancer.
Lămâie: Acest fruct citric este o forță nutrițională, conținând o cantitate
bună de fibre și vitamina C. În plus, adaugă un pic de savoare acestor
chips-uri de tortilla keto.
Sare de mare: Sărurile de mare de înaltă calitate conțin de obicei peste 60
de minerale esențiale, iar pentru tipuri specifice, cum ar fi sarea de mare
Himalaya, se spune că acest număr este mai aproape de 84. În orice caz,
sărurile de mare sunt o sursă excelentă de micronutrienți.
Ingrediente
- 110 grame brânză de capră
- 100 grame făină de migdale
- Coaja rasă de la 1 lămâie
- Sucul de la 2 lămâi
- 2 lingurițe sare de mare
Cum să Prepari Chips-uri de Tortilla Keto
Preîncălzește cuptorul la 175°C. Într-un
bol mic, care poate fi utilizat la microunde, încălzește brânza de capră în
intervale de câte 15 secunde până când se topește complet. Amestecă bine.
Alternativ, folosește o cratiță mică pe aragaz, la foc mic.
Pe un tocător, rade coaja de lămâie și
apoi taie fiecare lămâie și stoarce sucul într-un bol mic.
Într-un bol de amestecare, adaugă făina
de migdale împreună cu brânza de capră topită, coaja rasă de lămâie, sucul de
lămâie și sarea de mare. Dacă aluatul este prea uscat, adaugă câte o lingură de
apă până se formează un aluat gros. Dacă aluatul este prea umed, adaugă făină
de migdale, câte o lingură, până ajunge la consistența dorită.
Așază o foaie de hârtie de copt pe o
suprafață plană. Așază bila de aluat pe aceasta și aplatizeaz-o ușor cu
mâinile.
Așază a doua foaie de hârtie de copt
deasupra aluatului și folosește un sucitor pentru a întinde aluatul într-o
formă de dreptunghi/pătrat până devine plat și gros de aproximativ 6 mm.
Folosind un tăietor de pizza, taie aluatul
în triunghiuri. Folosește resturile și repetă procesul pentru a face chips-uri
suplimentare.
Așază chips-urile de tortilla pe o tavă
de copt tapetată cu hârtie de copt și coace-le timp de 8-10 minute sau până
devin aurii. Scoate-le din cuptor și lasă-le să se răcească pe un grătar de
răcire.
Bucură-te de ele cu salsa proaspătă sau, și
mai bine, cu guacamole!
Lasa un comentariu