Vrei o prăjitură care să fie iubită de întreaga familie? Avem rețeta perfectă pentru tine! Este vorba despre prăjitura cu ovăz și ciocolată. Este sănătoasă, rapidă și delicioasă. Mai mult decât atât, nu conține zahăr, ou, lapte și este o rețetă vegană.

Pentru pregătirea ei ai nevoie de:

  • 2 banane;
  • 150g tărâțe de ovăz;
  • 100g unt de arahide;
  • 50g sirop de agave;
  • O linguriță scorțișoară măcinată;
  • 30g fulgi de ciocolată neagră;
  • O păstaie de vanilie.

Pentru început pisează cele două banane cu ajutorul unei furculițe. Adaugă restul ingredientelor și amestecă până ce obții o compoziție omogenă. Transferă totul într-o tavă de silicon sau în una tapetată cu hârtie de copt.

Pentru decor noi am folosit câteva nuci pecan și bănuți de ciocolată, însă tu poți da frâu liber imaginației.

Bagă tava în cuptorul preîncălzit la 180 grade celsius pentru 15-20 minute. O poți servi cât este încă caldă sau o poți păstra la frigider într-un recipient închis ermetic pentru 2-3 zile. 


Printre proprietățile pe care le au bananele se numără faptul că sunt bogate în carbohidrați iar unul dintre beneficiile acestor fructe este că sprijină sănătatea inimii și a tensiunii arteriale normale.

Ovăzul are o compoziție nutrițională echilibrată. Acesta conține o cantitate moderată de carbohidrați și proteine, are un conținut scăzut de grăsimi și este o sursă excelentă de fibre. De asemenea, conține și acizi grași Omega-3 și Omega-6. Nu are în compoziție colesterol și reprezintă o sursă bună de vitamine și minerale (vitamina B1 și B5, fosfor, seleniu, magneziu, mangan, fier, cupru, zinc, calciu și potasiu).

Untul de arahide este o sursă minunată de fier, care îmbunătățește circulația, dar și de magneziu, potasiu, calciu sau cupru, contribuind totodată și la reglarea tensiunii arteriale. De asemenea, 

conține resveratrol, fitonutriet cu puternice proprietăți antioxidante, ce oferă o protecție mare împotriva bacteriilor și a virusurilor, reduce inflamațiile, are proprietăți anti îmbătrânire și diminuează riscul de boli de inimă sau de Alzheimer.

Siropul de agave este un nectar din plante. Deși are un indice glicemic mic, de doar 27, este foarte dulce și este nevoie de cantități mici pentru îndulcire, în plus prezintă un risc scăzut de creștere a nivelului de glucoză din sânge, are activitate prebiotică susținând astfel sănătatea intestinală și are un conținut bogat de calciu, fiind o sursă sigură de asimilare a acestuia, cât și a vitaminelor (B, C, D, E) și mineralelor.

Poate nu știai dar, ciocolata are proprietăți puternic antioxidante și antiinflamatorii care induc o stare generală de bine, cresc puterea de concentrare și îmbunătățesc memoria. De asemenea, cacao, ingredientul cheie al ciocolatei, scade presiunea sângelui și nivelul stresului oxidativ atât la nivelul creierului, cât și la nivelul inimii. Nu uita, cu cât ciocolata este mai bogată în cacao, cu atât este mai benefică pentru organismul tău. Ciocolata neagră conține de asemenea, stimulenți naturali importanți, așa cum este cafeina, substanță ce crește puterea de concentrare.

Scorțișoara reprezintă o sursă puternică de vitamina A, fiind bogată în beta-caroten, dar și vitamina B și K, care sunt esențiale pentru buna funcționare a organismului. De asemenea, acest condiment oriental conține antioxidanți din familia flavonoidelor și a polifenolilor, care oferă protecție împotriva stresului oxidativ și efectelor radicalilor liberi, dar și minerale vitale organismului, precum calciu, magneziu, fier, fosfor și potasiu