Ai poftă de o gustare dulce, sănătoasă și sățioasă? Avem rețeta perfectă pentru tine.

Biscuiții sau batoanele- pentru că le poți face în orice formă, din fulgi de ovăz cu semințe, au o textură perfectă- crocanți dar fragezi și aerați în același timp, și aromă ideală-de semințe prăjite cu note ușoare de vanilie și cocos. Aceștia se păstrează proaspeți pentru câteva zile, așa că îi poți pregăti în weekend pentru gustarea din timpul săptămânii.

 Ai nevoie de:

  • 150g amestec semințe,
  • 150g fulgi de ovăz,
  • 50g făină albă de grâu,
  • 50g făină de cocos,
  • 1 linguriță praf de copt,
  • 150g ulei cocos,
  • 100g zahăr cocos,
  • 1 păstaie vanilie,
  • ½ linguriță scorțișoară,
  • 1 ou.

Pentru început, preîncălzește cuptorul la 180 grade celsius. Călește semințele cateva minute, până se rumenesc ușor. După ce se răcesc puțin, punele într-un robot de bucătărie, alături de fulgii de ovăz și macină-le pentru câteva secunde.

Într-un bol amestecă făina de grâu cu cea de cocos, praful de copt și amestecul de semințe cu fulgi de ovăz. Separat de acestea, mixează cu ajutorul unui mixer, uleiul de cocos cu zahărul, vanilia de la păstaie și scorțișoara, apoi adaugă oul.

Împreună toate ingredientele și amestecă bine cu o spatulă. Compoziția va fi ușor lipicioasă dar se va modela foarte bine în forma dorită.

Bagă biscuiții puși într-o tavă tapetată cu hârtie de copt pentru aproximativ 15-20 minute.

Sunt absolut delicioși și datorită ingredientelor și sunt extrem de benefici pentru organism.

Poți vedea rețeta video aici: https://www.tiktok.com/@driedfruits.ro/video/7187720847644265733