Nu știi ce gustare sănătoasă să iei atunci când ești pe grabă? Iată o rețetă de batoane din doar 3 ingrediente, care nu conțin zahăr, deci sunt ideale chiar și pentru cei mai mici membrii ai familiei, și se prepară în mai puțin de 10 minute. Ai nevoie de:

  • 150g caise deshidratate;
  • 75g arahide nesărate;
  • 20g cocos răzuit.


Pune toate ingredientele într-un robot de bucătărie și mixează până ce compoziția devine omogenă. Transferă compoziția pe o hârtie de copt, pune deasupra o altă hârtie și cu ajutorul unui sucitor nivelează aluatul sub forma unui dreptunghi cu grosime de 0,5 cm. Taie batoanele în dimensiunile dorite și bagă-le la cuptorul preîncălzit la 150 grade celsius pentru 15-20 minute. 

Lasă-le să se răcească și bucură-te de beneficiile unor batoane sănătoase și sățioase.

Caisele deshidratate se numără printre preferatele multora, datorită gustului lor deosebit. Partea interesantă este însă că acestea nu sunt doar gustoase, ci sunt considerate super alimente, fiind foarte sănătoase și aducând o mulțime de beneficii celor care le consumă. Sunt bogate în nutrienți importanți, inclusiv fibre, potasiu, fier și vitamina A și C. În plus, beneficiile acestora se datorează și faptului că fructele uscate sunt considerate carbohidrați complexi. Carbohidrații sunt esențiali în metabolism. Odată ajunși în corp, carbohidrații complexi sunt absorbiți încet, datorită cărora senzația de sațietate persistă mai mult timp. De asemenea, caisele uscate reprezintă un mod foarte plăcut de a crește imunitatea corpului și de a te feri de infecții, dereglări metabolice și alte tulburări de sănătate.

Caisele deshidratate sunt surse foarte bune de fier. De asemenea, vitamina C pe care o conțin îmbunătățește și mai mult absorbția fierului făcându-le ideale pentru persoanele care suferă de anemie. Fibrele conținute sunt de asemenea foarte importante, având rol esențial atât în reglarea digestiei, cât și în cea a nivelului de zahăr din sânge. Potasiul este un alt mineral benefic, ajutând la reglarea ritmului cardiac și la prevenirea formării sau reapariției pietrelor la rinichi, iar magneziul la dilatarea și curățarea vaselor de sânge dar și la menținerea concentrării.

Arahidele sunt o sursă minunată de fier, care îmbunătățesc circulația, dar și de magneziu, potasiu, calciu sau cupru, contribuind totodată și la reglarea tensiunii arteriale. De asemenea, conțin resveratrol, fitonutriet cu puternice proprietăți antioxidante, ce oferă o protecție mare împotriva bacteriilor și a virusurilor, reduce inflamațiile, are proprietăți anti îmbătrânire și diminuează riscul de boli de inimă sau de Alzheimer.

Nuca de cocos este foarte bogată din punct de vedere nutritiv și are numeroase beneficii pentru sănătate. Spre deosebire de multe alte fructe care au un conținut ridicat de carbohidrați, aceasta furnizează în mare parte grăsimi. Este deosebit de bogată în mangan, care este esențial pentru sănătatea oaselor și pentru metabolismul carbohidraților, proteinelor și colesterolului. Este, de asemenea, bogată în cupru și fier, care ajută la formarea celulelor roșii din sânge, precum și seleniu, un antioxidant important care îți protejează celulele