Știai că pentru o gustare răcoritoare, sănătoasă și rapidă ai nevoie de doar 5 ingrediente și 10 minute? Pentru că se apropie vara ne-am decis să îți prezentăm o rețetă super simplă pentru batoanele de înghețată de cocos și ciocolată. Pentru pregătirea lor ai nevoie de:

  • 250g iaurt grecesc;
  • 50g nucă de cocos răzuită;
  • 50g sirop de agave.

Amestecă cele 3 ingrediente până ce obții o compoziție omogenă. Toarnă compoziția într-o tavă de silicon sau în una tapetată cu hârtie de copt. 

Acum trebuie să te ocupi de preparare celei mai cremoase glazuri folosind doar 100g bănuți de ciocolată și 2-3 linguri de lapte. Aceasta se prepară prin metoda bain marie. Toarnă glazura peste compoziția obținută anterior și bagă tava la congelator pentru minim 3 ore. Vei obține niște batoane de înghețată cremoasă, extrem de gustoasă și sănătoasă în același timp. 

Vezi re'eta video aici: https://www.tiktok.com/@driedfruits.ro/video/7236462117770071322

Se spune că iaurtul grecesc este cea mai bună opțiune, mai presus de iaurtul obișnuit, și chiar înaintea iaurturilor proteice și a celor care conțin bifidus. În medie, un iaurt grecesc are aproximativ 60 de calorii la 100 grame de produs, 3,8 grame carbohidrați, mai puțin de 1 gram fibre, 11 grame proteine și 86% apă. Printre alte valori nutritive ale sale, găsim vitamine esențiale precum vitamina A, B12, B9, D dar și minerale precum calciu, potasiu, magneziu, fosfor, sodiu și seleniu, toate fiind extrem de benefice pentru buna funcționare a organismului.

Nuca de cocos este foarte bogată din punct de vedere nutritiv și are numeroase beneficii pentru sănătate. Spre deosebire de multe alte fructe care au un conținut ridicat de carbohidrați, aceasta furnizează în mare parte grăsimi. Este deosebit de bogată în mangan, care este esențial pentru sănătatea oaselor și pentru metabolismul carbohidraților, proteinelor și colesterolului. Este, de asemenea, bogată în cupru și fier, care ajută la formarea celulelor roșii din sânge, precum și seleniu, un antioxidant important care îți protejează celulele.

Siropul de agave este un nectar din plante. Deși are un indice glicemic mic, de doar 27, este foarte dulce și este nevoie de cantități mici pentru îndulcire, în plus prezintă un risc scăzut de creștere a nivelului de glucoză din sânge, are activitate prebiotică susținând astfel sănătatea intestinală și are un conținut bogat de calciu, fiind o sursă sigură de asimilare a acestuia, cât și a vitaminelor (B, C, D, E) și mineralelor.

Poate nu știai dar, ciocolata are proprietăți puternic antioxidante și antiinflamatorii care induc o stare generală de bine, cresc puterea de concentrare și îmbunătățesc memoria. De asemenea, cacao, ingredientul cheie al ciocolatei, scade presiunea sângelui și nivelul stresului oxidativ atât la nivelul creierului, cât și la nivelul inimii. Nu uita, cu cât ciocolata este mai bogată în cacao, cu atât este mai benefică pentru organismul tău. Ciocolata neagră conține de asemenea, stimulenți naturali importanți, așa cum este cafeina, substanță ce crește puterea de concentrare.