Astazi îți propunem o budincă de quinoa cu fructe și fulgi de ovăz, un mic dejun delicious, extrem de sănătos și ușor de preparat!

Ai nevoie de:

  • 100g quinoa albă hidratată în prealabil 3-4 ore;
  • 2 ouă;
  • 500ml lapte;
  • sirop de agave după gust;
  • ulei de cocos pentru uns vasul;
  • 350g fructe proaspete sau congelate (noi am folosit mango și fructe de pădure);
  • 100g fulgi de ovăz.

Pentru început, amestecă ouăle cu laptele și siropul de agave. Unge un vas de ceramică de mărime medie cu ulei de cocos.

Repartizează pe fundul vasului jumătate din mixul de fructe. Deasupra lor pune în mod uniform quinoa și fulgii de ovăz. Adaugă apoi restul de fructe.

Toarnă ușor peste tot și compoziția obținută anterior. Bagă vasul încuptorul peîncălzit la 180 grade celsius pentru aproximativ 1h sau până începe să se rumenască deasupra. Cât este caldă, budinca este moale. Dacă o bagi la frigider pentru a o servi a doua zi, aceasta se mai întărește.

Vezi rețeta video aicihttps://www.tiktok.com/@driedfruits.ro/video/7205615507490213126

Quinoa este atât de apreciată de către nutriționiști și de adepții unui stil de viață sănătos, întrucât este o sursă completă de proteine, conținând toți cei 20 de aminoacizi necesari, printre care și cei 10 esențiali pentru organism, pe care acesta nu îi poate produce de unul singur. Aceasta conține mai multe proteine decât orzul, ovăzul, orezul și porumbul. În plus, este o opțiune bună pentru persoanele care au intoleranță la gluten.

Fulgii de ovăz au o compoziție nutrițională echilibrată. Aceștia conțin o cantitate moderată de carbohidrați și proteine, au un conținut scăzut de grăsimi și sunt o sursă excelentă de fibre. De asemenea, conțin și acizi grași Omega-3 și Omega-6. Nu au în compoziție colesterol și reprezintă o sursă bună de vitamine și minerale (vitamina B1 și B5, fosfor, seleniu, magneziu, mangan, fier, cupru, zinc, calciu și potasiu).

Organismul uman nu produce vitamina C, motiv pentru care aceasta trebuie adusă în organism prin alimentație. Astfel, fructele de pădure sunt un adevărat deliciu plin de sănătate, iar beneficiile lor arată că se numără printre cele mai bogate și sănătoase fructe pe care le putem consuma.