21 mai
Ingrediente:
- 500 g de faina
- 2 lingurite de sare (sau dupa gust)
- o lingurita de zahar (sau dupa gust)
- 20 g Maia activa pentru aluat paine dozaj 4% - 100 g
- aproximativ 300 ml apa.
- Topping preferat pentru pizza
Se amesteca toate ingredientele cu mixerul sau la mana, pana obtinem un aluat omogen si neted (aproximativ 15-20 de minute). Il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul (poate dura intre 1-3 ore, in functie de conditiile de temperatura din camera).
Dupa ce a crescut, pe o suprafata de lucru presarata cu faina, intindem si framantam putin aluatul dupa care il impartim in jumatate pentru 2 pizza mici sau il lasam asa, pentru o pizza mare. Pe o hartie de copt presarata cu faina sau gris, intindem aluatul in forma rotunda, specifica, de pizza. Adaugam toppingurile preferate si dam la cuptorul preincalzit pentru 20-30 de minute sau pana este gata.
Pofta buna!
Lasa un comentariu