Pentru zilele în care aveți poftă de ceva dulce, dar nu vreți să petreceți prea mult timp în bucătărie, venim în ajutor cu o variantă rapidă de desert vegan: carrot cake bites.


Ingrediente:

• 140 g caju

• 90 g nuci

• 7 smochine

• 120 g morcovi mărunțiți ( pe răzătoarea mică)

• 40 g cocos răzuit

• îndulcitor (miere, sirop agave, sirop arțar, ș.a în funcție de preferințe)

• 50 g unt de cacao topit

• 1 lingură scorțișoară

• câte un vârf de linguriță de nucșoară și cuișoare măcinate.


Punem nucile și caju într-un robot de bucătărie și le transformam în făină. Adăugăm restul ingredientelor și mixăm bine.

Consistența e una mai moale și lipicioasă care ulterior se va întări și va avea textura perfectă.

Formăm biluțe pe care le tăvălim prin cocos, apoi le dăm la frigider.


Sursa acestei rețete este @pascuiuliana, căreia îi mulțumim!