



Economisesti: 3,40 Ron
- Stock: În Stoc
Cocktail fructe 100 g + Busuioc maruntit 30 g - la comenzi peste 150 lei
Cocktail fructe 100 g x 2 + Busuioc maruntit 30 g x 2 - la peste 300 lei
Discount de 5% la comenzile peste 1000 lei. Cod cupon DISC5 (*valabil pana pe 15 Iulie)
Fisticul este bogat in fibre ca de altfel si restul semintelor. Fibrele ajuta digestia si grabesc instalarea senzatiei de satietate. Face parte dintr-o dieta sanatoasa gratie faptului ca previn un consum prea mare de hrana. Contine minerale importante unei bune functionari a organismului, precum: calciu, fosfor, potasiu si mangan.
De asemenea, contine vitamine din complexul B, cum ar fi vitamina B6 si acid folic, care sunt esentiale pentru mentinerea sanatatii inimii. In plus aceste vitamine ii asigura organismului energie. Dar nu este tot, fisticul contine si antioxidanti. Acestia lupta impotriva radicalilor liberi, prevenind imbatranirea. Seleniu este unul dintre antioxidantii regasiti in fistic. Contine luteina, care este un carotenoid important care ajuta la cresterea sistemul imunitar, dar si a sistemului reproductive.
Nivelul de colesterol din fistic este extrem de scazut, constituind o alegere sanatoasa pentru cei ce vor sa-si mentina greutatea.
Atentie! Produs ambalat in fabrica unde se proceseaza soia, cereale continand gluten, telina, mustar, susan, arahide, fructe cu coaja. |
Informatiile prezentate pe acest site au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala. Ele sunt oferite pentru a indruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist, nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat.
Batoane de ciocolata cu miez de fistic
Ingrediente:
260 gr lapte praf
26 gr cacao neagra
120 gr indulcitor pudra
80 ml apa
130 gr unt gras
1 lingurita cafea macinata
40 gr fistic
1 lingurita esenta de vanilie
Mod de preparare:
Mai intai, se pregateste miezul de fistic, curatand fisticul de coaja, de pielite si dandu-l la rasnita, pentru a iesi cat mai fin.
Pentru stratul negru: Se amesteca 130 gr de lapte praf cu cacaua si cafeaua macinata, cu o lingura de lemn, si apoi se cerne amestecul in alt castron. Se pregateste o tava cu folie alimentara, ca sa nu se lipeasca ciocolata. Separat, se pun la fiert 40 ml de apa cu 60 gr de indulcitor pudra, lasand sa fiarba aproximativ un minut, apoi se adauga 65 gr de unt. Se da focul mic, amestecand des si se mai lasa sa fiarba maxim un minut, apoi se incorporeaza amestecul de cacao si lapte praf, omogenizand. Se da de pe foc, se amesteca energic, intrucat se solidifica repede.
Se toarna ciocolata in tava, niveland cu o spatula de silicon (este buna pentru ca este antiaderenta).
Se presara fisticul macinat si se preseaza usor.
Se lasa deoparte, iar acum se prepara stratul alb: Se fierb maxim un minut 40 ml de apa cu 60 gr de indulcitor pudra, se incorporeaza 65 gr de unt si esenta de vanilie, apoi si 130 gr de lapte praf, omogenizand. Nu fierbeti mult, pentru a nu iesi faramicios.
Se da de pe foc si se intinde peste stratul de fistic.
Se inveleste in folie alimentara, se lasa cateva minute pe masa, la racorit, apoi se da la frigider, pana la servire.
Cand se scoate din forma, se intoarce, iar partea neagra vine deasupra. Se portioneaza in batoane.
Pofta buna!