Cu toții iubim turta dulce, mai ales în preajma sărbătorilor. Dacă te temi că mierea devine toxică atunci când ajunge la temperaturi înalte, noi îți propunem o rețeță în care folosești sirop de agave,care este sigur atunci când îl fierbi. Ai nevoie de:
- 240g sirop agave;
- 150 g zahăr brut;
- 3 lingurițe scorțișoară;
- 1 linguriță ghimbir;
- 1/2 linguriță nucșoară;
- 1/2 lunguriță cuișoare.
Se pun toate într-o tigaie antiaderentă, la foc mic, până se formează un sirop. Se oprește focul și se adaugă 2 lingurițe bicarbonat de sodiu, se amestecă și se lasă să acționeze cateva minute.
Golește compoziția într-un vas încăpător, adaugă 160 g unt, 2 ouă și 600g făină, amestecă până obții un aluat ușor moale și lasă-l la frigider pentru 2-3 ore.
Întinde aluatul obținut într-o foaie cu grosimea de 3-4mm, decupează formele dorite și bagă la cuptorul preîncălzit la 200 grade celsius pentru 5-6 minute. După ce s-au răcit le poți orna așa cum îți dorești.
Poți vedea rețeta video aici: https://cutt.ly/A2f75FB
Lasa un comentariu