Driedfruits
Cosul tau

Maia activa pentru aluat paine dozaj 4% - 1 kg

Maia activa pentru aluat paine dozaj 4% - 1 kg
Maia activa pentru aluat paine dozaj 4% - 1 kg
Maia activa pentru aluat paine dozaj 4% - 1 kg
Maia activa pentru aluat paine dozaj 4% - 1 kg
Maia activa pentru aluat paine dozaj 4% - 1 kg
59,00 Ron
Fără TVA: 54,13 Ron
  • Stoc: In stoc
 Miez floarea soarelui 50g + Amestec seminte 50g - la comenzi intre 120 lei si 250 lei
  Miez floarea soarelui 50g + Amestec seminte 50g + Cocktail mix 100g - la comenzi intre 250 lei si 500 lei
 Miez floarea soarelui 50g x 2 buc + Amestec seminte 50g x 2 buc + Cocktail mix 100g - la comenzi peste 500 lei

Maia activa pulbere pentru aluat paine dozaj 4% gama profesionala - import Belgia.

Ambalaj folie aluminizata.

Produsul se prezinta sub forma de pulbere fina. Dupa deschidere, se pastreaza la loc racoros, cu plicul inchis.

Ingrediente: maia deshidratată din grâu dur, drojdie, antioxidant (acid ascorbic (E300)), enzime.

Aciditatea totală 45 -65 ml/10g

Conținut de materie uscată 94 – 100%

E300 adică acidul ascorbic sau vitamina C, are rol de conservant și la temperatura de coacere se dizolva, practic nu se mai regăsește in produsul finit. 

Este o  componentă activă de brutărie bazată pe maia naturală din grâu, cu putere proprie de fermentare. Are o aromă caracteristică, tipic mediteraneană. Conferă textură umedă, elasticitate și prospețime miezului

Se utilizează în proporție de 4% raportat la cantitatea de făină, fără a mai adăuga drojdie în rețetă.

Randament sporit cu puține ingrediente!

Posibilitatea de a crea o varietate nelimitată de produse cu gust autentic!


Pentru pregatirea aluatului, aveti nevoie de:

Faina - 1 kg

Apa - 0.67 l

Maia activa - 40 g 

Sare, rozmarin, cimbru sau oregano - dupa gust

Amestecati toate ingredientele si framantati bine timp de 15-20 de minute. Lasati aluatul la dospit 15 minute. Impartiti aluatul in 2 (pentru 2 paini) si lasati la dospit inca 10 minute. Modelati aluatul in forma dorita si lasati la dospit inca o ora la o temperatura de 26 grade Celsius.

Se recomanda coacerea painii in cuptor preincalzit, cu aburi (puneti in cuptor o a doua tava goala; cand introduceti painea, puneti apa in tava incinsa, pentru a face aburi)

Temperatura de coacere 230 - 240 grade Celsius.

Timp de coacere 28-30 de minute, ultimele 5 minute fara tava cu aburi, pentru o paine bine rumenita.


Informatiile prezentate pe acest site au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala. Ele sunt oferite pentru a indruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist,nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat.

Spune-ţi opinia

Vă rugăm să vă autentificați sau să vă înregistrați pentru a putea scrie o opinie