Driedfruits
Cosul tau

Mac - 200 g

Mac - 200 g
Mac - 200 g
Mac - 200 g
Mac - 200 g
 TRANSPORT GRATUIT in toata tara pentru comenzile de peste 150 Ron!
 CADOU surpriza la comenzile de minimum 150 Ron!

Semintele de mac, prin continutul ridicat de calciu, magneziu, fier si cupru se dovedesc  benefice in cadrul dietelor orientate spre mineralizarea sau remineralizarea organismului.

De asemenea, continand acizi grasi polinesaturati, previn sau combat hipovitaminozele F. Semintele de mac crude si macinate sunt recomandate in caz de hipoaciditate gastrica si de diaree.

Efectul linistitor sau acela de a induce somnul, este cu mult mai mic decat se crede, prezenta alcaloizilor care poseda astfel de proprietati, fiind neglijabila. in aceasta directie, se recomanda administrarea macului doar copiilor mici, agitati sau care nu pot sa doarma.

Semintele de mac au urmatoarele proprietati: sunt astringente, analgezice, carminative si sedative.

Siropul din seminte de mac trateaza raceala, iar infuzia calmeaza durerile de dinti si urechi. Semintele de mac mai au si un efect somnifer.

Atentie! Produs ambalat in fabrica unde se proceseaza soia, cereale continand gluten, telina, mustar, susan, arahide, fructe cu coaja.

Informatiile prezentate pe acest site au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala. Ele sunt oferite pentru a indruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist,nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat.

Prajitura cu mac

Ingrediente:

Pentru aluat:

450g faina

200g unt, margarina sau 100g untura

2 linguri zahar

4 linguri smantana

1 plic praf de copt

2 galbenusuri 


Pentru umplutura:

500ml lapte

70g gris

200g zahar

4 galbenusuri 

6 albusuri

250g seminte de mac

1 plic zahar vaniliat

Mod de preparare:

Amestecam ingredientele pentru aluat pana obtinem un aluat omogen pe care il punem la frigider 1 ora.

Punem laptele la fiert, adaugam zaharul si cand este fierbinte adaugam treptat grisul, amestecam pana firebe bine si apoi il lasam sa se raceasca. Cand este rece adaugam unul cate unul galbenusurile, apoi macul si albusurile batute spuma. 

Amestecam usor peste cap pana se omogenizeaza.

Intindem foile de aluat si adaugam compozitia.

Coacem la 200g C timp de 15 min, apoi la 180g C timp de 15 minute.

Lasam sa se raceasca bine, apoi pudram cu zahar si taiem felii.

Pofta buna!


Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scrie o opinie
Utilizăm cookie-uri si alte tehnologii similare pentru a imbunatati experienta dvs. de navigare si functionalitatea site-ului nostru. Politica de utilizare Cookie-uri