Comanda telefonica: 0350 800 001 / Email: comenzi@driedfruits.ro


Va rugam sa va autentificati pentru a evita golirea cosului de cumparaturi

Pentru comenzi de minimum 200 Ron veti beneficia de Transport gratuit!


Cele mai vizualizate
media

Cozonac cu cacao si migdale

Ingrediente (pentru doi cozonaci)

Pentru aluat avem nevoie de:
1 kg faina pentru cozonaci
8 galbenusuri
200 g zahar brut
1 lingurita sare
400 ml lapte
30 g unt
50 gr drojdie
100 ml ulei
esenta de rom
coaja rasa de lamaie
coaja rasa de portocala

Pentru umplutura ne trebuie:
8 albusuri
150 g zahar pudra
400 g migdale prajite si macinate
2 lingurite cacao (sau pudra de roscove)
esenta rom

Pentru uns si ornat:
1 galbenus
2 linguri lapte
fulgi de migdale 

Mod de preparare:
Frecam drojdia cu o lingurita de zahar pana incepe sa se lichefieze. Adaugam 2 linguri de faina si cateva linguri de lapte caldut si facem o maia pe care o lasam la dospit. 
Punem faina cernuta intr-un vas, facem o adancitura in mijlocul ei si punem maiaua dospita. Adaugam galbenusurile frecate cu sarea, esenta de rom si coaja rasa de lamaie si portocala.
Dizolvam zaharul in laptele cald si il adaugam in aluat. Punem si untul topit.
Incepem sa framantam adaugand putin cate putin uleiul. Framantam pana ce aluatul incepe sa faca basicute apoi il lasam la dospit pana isi va dubla volumul. 
Cat sta cozonacul la dospit pregatim umplutura. Batem spuma albusurile, apoi adaugam zaharul pudra si mixam pana se transforma intr-o bezea tare si lucioasa. Adaugam cacaua si migdalele macinate si omogenizam. 
Impartim aluatul in doua. Ungem suprafata de lucru cu putin ulei si intindem aluatul cu mana in forma de dreptunghi. Intindem deasupra umplutura lasand marginile libere.
Rulam iar apoi taiem ruloul obtinut in doua pe lungime cu un cutit bine ascutit.
Impletim si il asezam in tava si il lasam la dospit circa 15-20 minute.
Batem galbenusul cu laptele si ungem cozonacul. Presaram deasupra fulgii de migdale.
Dam la cuptor pentru aproximativ o ora, astfel incat cozonacul sa fie frumos rumenit.
Lasam sa se raceasca, apoi il taiem felii.

Comentarii: 0

Fara comentarii

Leave a Reply

Adresa dvs. de email nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii*