Cele mai vizualizate
Disponibilitate: În Stoc
Orez integral lung BIO - 500 g
Cod produs: Cereale BIO
5,30 Ron
Fără TVA: 5,05 Ron

Cantitate

Primesti cadou o punga de Curmale deshidratate 200g
la comanda de minimum 90 Ron!
Transport gratuit in toata tara
pentru comenzile de peste 90 Ron!
Comanda telefonica: 0350 800 001
Luni - Vineri: 08:00 - 17:00

Produsul este certificat BIO.

Orezul are multiple beneficii nutritionale, reprezentand alegerea perfecta pentru aceia care au obiceiuri alimentare sanatoase. Este o sursa excelenta de carbohidrati, ceea ce inseamna si o sursa considerabila de energie – carbohidratii sunt descompusi in glucoza, o mare parte fiind folosita ca energie. Mai mult, orezul contine o gama importanta de nutrienti, inclusiv vitamina B si E, proteine si minerale – in special potasiu, care ajuta organismul sa elimine toxine. Prin urmare, acesta poate contribui semnificativ la aportul de vitamine si minerale al organismului. O portie medie de orez (50g) furnizeaza aproximativ 11% din necesarul zilnic estimat de proteine. Orezul este sanatos si prin ceea ce nu contine: grasimi, colesterol sau sodiu, devenind un aliment excelent pentru a fi inclus intr-o dieta echilibrata. De asemenea, faptul ca nu contine gluten il face o alegere potrivita pentru cei cu intoleranta la acest compus. Uleiul din orez, ce se gaseste in coaja acestuia, se presupune ca are proprietati antioxidante, care ajuta la reducerea nivelului colesterolului din sange.

Magneziu: un nivel scazut al magneziului in ser poate fi un posibil indicator al diabetului de tip 2. De asemenea, alimentele bogate in magneziu tind sa aiba un continut bogat de fibre.

Acest tip de orez se bucura de o mare popularitate datorita faptului ca, dupa preparare, boabele sale raman separate, fiind renumit pentru aroma sa desavarsita, dar mai ales pentru proprietatile nutritionale. Neindepartarea stratului nutritiv de la suprafata bobului ii confera acestuia o textura caracteristica, avand timpul de coacere cel mai mare si pastrand, in acelasi timp, toate vitaminele si substantele nutritive aflate in coaja.

Este recomandat sa inmuiati orezul timp de o ora inaintea pregatirii si sa-l fierbeti apoi 20 de minute, folosind 2 ½ cani cu apa la 1 cana cu orez integral. Datorita acestor proprietati, orezul integral este potrivit pentru umpluturi, pilaf, salate.

Informatiile prezentate pe acest site au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala. Ele sunt oferite pentru a indruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist,nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat.

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scrie o opinie