Cele mai vizualizate
Disponibilitate: În Stoc
Tandoori masala (condiment) - 100 g
Cod produs: Condimente
5,00 Ron
Fără TVA: 4,59 Ron

Cantitate

Primesti cadou o punga de Curmale deshidratate 200g
la comanda de minimum 90 Ron!
Transport gratuit in toata tara
pentru comenzile de peste 65 Ron!
Comanda telefonica: 0350 800 001
Luni - Vineri: 08:00 - 17:00

Ingrediente: măcinătură 100 % naturală, fără chimicale, aditivi, sau alte produse adăugate: anason stelat, dafin, coriandru, sare, usturoi, chili, boia iute, chimen, ceapa, telina, ghimbir, piper, cardamom, nucsoara, boia dulce.

Tandoori Masala este un renumit amestec de condimente indian. Este delicios, aromat, si foarte renumit pentru culoarea lui rosie . Tandoori este un cuptor indian, dar puteti prepara puiul tandoori si intr-un cuptor traditional pe gaz sau electric, bine incins. Si astfel puteti savura un delicious pui indian, la dumneavoastra acasa. 

Cuptorul numit „tandoor”, este specifc bucătăriei nord-indiane (Punjab), pakistaneza şi afghana. Ingredientele folosite variază de la o regiune la alta, dar în general toate includ garam masala, usturoi, ghimbir, chimion, boia Nu exista tandoori masala special conceput pentru pui, sau miel.Tandoori masala se foloseste la marinarea puiului,mielului sau a ori carui alt tip de carne Marinarea se face într-un amestec de iaurt, tandoori masala şi usturoi pisat,in care se lasa carne 6-12 ore, apoi se pune la copt în tandoor, la foc foarte iute. Carnea preparată astfel este de culoare roşie, rumenită bine, cu gust şi aroma deosebita. Tandoori masala este destul de versatilă, nu fiindcă se poate folosi la marinarea unei game largi de tipuri de carne, ci şi la prepararea unor mancaruri din Punjab, cum sunt cele numite tikka, sau cele gătite cu unt, de tipul „butter chicken”.

Aşa cum am văzut la balti masala, şi aici există o variantă de pastă de tandoori masala, preparată din pudra de tandoori masala amestecată cu lamaie şi ulei. Puteti savura un delicious pui indian, la dumneavoastra acasa dupa urmatoarea reteta: 


Pui Tandoori Masala 

500 grame carne de pui dezosat fara pielita  ( piept sau pulpe ) 


2 linguri de condimente tandoori masala 


1 lingurita sare 


4 linguri de iaurt simplu 


2 catei de usturoi 


5 linguri ulei 


felii de lamaie 


Zdrobiti usturoiul si amestecati-l cu iaurtul, amestecul tandoori masala , sarea si uleiul. Adaugati carnea de pui, acoperiti bine cu marinata, si lasati la frigider minim 6 ore, maxim 18 ore. Cu cat sta mai mult, cu atat condimentele penetreaza mai bine carnea si o aromeaza. 


Incingeti cuptorul la maxim(220 grade). Scoateti carnea din marinata si puneti-o intr-o tava la cuptor.Rumeniti cam 20  de minute pe fiecare parte. Serviti fierbinte, cu orez indian si felii de lamaie. 


Puiul Tandoori Masala poate fi prajit in baie de ulei ( in acest caz scurgeti-l bine de marinata si stergeti-l cu servete de hartie inainte de a-l pune in uleiul incins) sau facut pe grill. 


Ingrediente : ghimbir, cuisoare, nucsoara, usturoi, chimion, coriandru, piper negru, cardamom.

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scrie o opinie