Cele mai vizualizate
Disponibilitate: În Stoc
Garam masala (condiment) - 80 g
Cod produs: Condimente
7,00 Ron
Fără TVA: 6,42 Ron

Cantitate

Ingrediente: coriandru, scortisoara, cuisoare, ghimbir, cumin, chili, piper negru, dafin, nucșoară, cardamom, fenicul, hrean

Garam Masala, o combinatie ce confera unicitate datorita adaosurilor aromate de scortisoara si coriandru preparatelor de pui, orez, porc sau sosuri.

Garam (iute) masala (amestec) este chiar esenţa bucătăriei indiene. Paradoxal, în ciuda numelui său de amestec iute, multe din amestecurile de garam masala din prezent sunt mai puţin picante decât restul condimentelor din bucătăria indiană. Principala caracteristică a acestui amestec de condimente, ce se regăseşte în toată cultura culinară indiană, este prăjirea condimentelor înainte de a fi zdrobite în mojar .

 În urma tratamentului termic, uleiurile esenţiale din condimente îşi accentuează aromele.Dată fiind dimensiunea şi diversitatea subcontinentului indian, amestecul garam  masala se regăseşte într-o mie una de compoziţii şi nuanţe. 

Foloseste acest amestec esential al bucatariei indiene in cantitati mici si doar spre sfarsitul prepararii. Pentru conservarea calitatilor sale esentiale tineti  intr-un recipient ermetic inchis,la loc racoros, intunecat si uscat. 

Retete:

OREZ INDIAN CU GARAM MASALA 

200g de orez basmati

1 lingură de garam masala

100g de mazăre, decongelată

50g fulgi de migdale, prăjiţi 


Mod de preparare 

·         1. Se fierbe orezul 

·         2. Se scurge şi se răstoarnă înapoi în cratiţă. Se adaugă garam masala şi se amestecă pe foc mic timp de un minut. Se adaugă mazărea, fulgii de migdale şi se asezonează. Se mai ţine totul pe foc două-trei minute, apoi se serveşte.


PILAF CU ALUNE DE PADURE SI CONOPIDA COAPTA

2 linguri ulei de floarea-soarelui

1 ceapă, tocată

2 căței de usturoi, zdrobiți

1 bucată de ghimbir de 5cm, ras

2 linguri de garam masala

300g de orez basmati brun

700ml supă de legume

3 frunze de curry (opțional)

250g de conopidă, ruptă în buchețele

2 linguri pudră de curry

1 mână de coriandru, tocat

100g alune de pădure prăjite, tocate

150ml de iaurt, pentru servit 

Mod de preparare 

·         1. Încălzește cuptorul la 200°C/gaz 6. Încinge 1 lingură de ulei într-o cratiță mare și călește ceapa 5 minute. Adaugă usturoiul, ghimbirul, garam masala și orezul, apoi sotează-le câteva minute. Toarnă supa de legume, pune frunzele de curry și asezonează. Adu la punctul de fierbere și lasă să clocotească 40 de minute. 

·         2. Amestecă conopida cu pudra de curry și restul de ulei, asezonează-le și pune-le într-o tavă. Dă totul la cuptor 40 de minute. 

·         3. Ia de pe foc cratița cu orez și las-o deoparte 5 minute, apoi încorporează ușor conopida, coriandrul și alunele de pădure. Servește totul cu iaurt.


PLACINTA INDIANA CU CARTOFI

700g de cartofi, feliaţi

400g de cartofi dulci, feliaţi

1 ceapă, tocată

1 lingură ulei de măsline

1 linguriţă seminţe de chmion

2 căţei de usturoi, zdrobiţi

1 ardei iute roşu, tocat fin

1 bucată mică de ghimbir, rasă

1 linguriţă de chimion măcinat, una de coriandru şi una de garam masala

1 vârf de cuţit fulgi de chilli

200g de mazăre congelată

zeama de la o lămâie, plus felii de lămâie pentru servit

1 legătură mică de coriandru

25g unt, topit

½ pachet foi de plăcintă (aproximativ 250g)

½ linguriţă seminţe de mac

Mod de preparare 

·         1. Se pun cartofii într-un vas cu apă rece, în care s-a adăugat sare şi se aduc la punctul de fierbere. Se lasă la fiert 5 minute, apoi se adaugă cartofii dulci şi se fierbe totul în continuare, încă 8 minute, până se înmoaie. Se scurg bine, apoi se răstoarnă într-un bol de mixer. 

·         2. Într-o tigaie, se căleşte ceapa până se înmoaie, apoi se adaugă chimionul şi se amestecă timp de 1 minut. Se adaugă usturoiul, ardeiul iute, ghimbirul şi celelalte condimente. Se ţine amestecul pe foc încă 2-3 minute, apoi se dă deoparte şi se răstoarnă peste cartofi. Se adaugă mazărea, zeama de lămâie, coriandrul şi se amestecă. 

·         3. Se încălzeşte cuptorul la 190° C/gaz 5. Se taie foile de plăcintă pe jumătate. Se folosesc trei sferturi din ele pentru a acoperi fundul unei forme de tort cu diametrul de 22cm; trebuie să depăşească uşor marginile. Se aşază prima foaie, se unge cu unt topit, apoi a doua foaie şi tot aşa. (Foile rămase se păstrează sub un prosop.) Se pune compoziţia de legume în formă, presând uşor. Se acoperă totul cu foile de plăcintă rămase. 

·         4. Se împunge de câteva ori cu o furculiţă stratul superior al plăcintei. Apoi se unge cu tot untul rămas. Se presară seminţele de mac. Se coace 40-45 de minute până se rumeneşte complet. Se serveşte plăcinta caldă sau latemperatura camerei, cu felii de lămâie. 

Informatiile prezentate pe acest site au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala. Ele sunt oferite pentru a indruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist,nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat.

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scrie o opinie