Driedfruits
Cosul tau

Stimati clienti, comenzile plasate in perioada 27.11 - 02.12 se vor livra incepand cu data de 03.12. Va multumim!

Faina de tapioca (pudra) - 100 g

Faina de tapioca (pudra) - 100 g
Faina de tapioca (pudra) - 100 g
Faina de tapioca (pudra) - 100 g
Faina de tapioca (pudra) - 100 g
Faina de tapioca (pudra) - 100 g
1,90 Ron
Fără TVA: 1,74 Ron
  • Stock: În Stoc
 TRANSPORT GRATUIT in toata tara pentru comenzile de peste 150 Ron!
 CADOU surpriza la comenzile de minimum 150 Ron!

Tapioca este faina obtinuta din radacina plantei de manioc.

Tapioca este un aliment cu multiple beneficii, asadar este recomandata persoanelor ce doresc sa manance sanatos, persoanelor ce au alergie la gluten sau au diabet. O poti introduce (si chiar este recomandat) in hrana bebelusului tau de la varsta de sase luni, datorita proprietatilor sale nutritive si digestive, continutului de acid folic, dar si consistentei speciale si gustului bun.

O mare calitate a acestui aliment este faptul ca el poate fi folosit in gastronomie atat in preparate dulci, cat si in feluri principale, in forma sa de tapioca perle sau de faina, amidon de tapioca.

Tapioca pudra este folosita pentru ingrosarea sosurilor, in primul rand datorita puterii sale de ingrosare, dar si datorita faptului ca are un pret bun, mai mic decat cel la fainei. Multa lume pune perle de tapioca in loc de fidea in supe sau ciorbe.

Totusi, de cea mai mare popularitate se bucura tapioca perle, folosita in preparate dulci: bauturi energizante, budinci reci sau calde, pregatite cu apa, suc de fructe sau lapte vegetal.

Faina de tapioca se foloseste pentru a da consistenta felurilor de mancare, dar si pentru aluaturile coapte.   

Prin fierbere in apa sau lapte, consistenta ei devine asemanatoare cu a gelatinei, folosindu-se usor la prepararea deserturilor cu fructe sau a raciturilor rapide cu legume.

Atentie! Produs ambalat in fabrica unde se proceseaza soia, cereale continand gluten, telina, mustar, susan, arahide, fructe cu coaja.


Informatiile prezentate pe acest site au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala. Ele sunt oferite pentru a indruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist, nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat.


Budinca de tapioca si banane

Ingrediente 

250 ml lapte(se poate folosi si lapte vegetal)

25 grame tapioca pudra

indulcitorul preferat (eu am folosit sirop de artar) dupa gust

2 banane foarte bine coapte

Mod de preparare 

Se infierbanta laptele si se adauga siropul de artar (sau indulcitorul ales).

Se adauga pudra de tapioca in ploaie, dupa care se amesteca usor cu telul, cat inca este pe foc.

Se fierbe la foc mic si se amesteca neintrerupt pana cand se ingroasa si capata consistenta unei budinci(va avea o consistenta mucilaginoasa, dar compacta)

Se lasa la racit, pana ajunge la temperatura camerei (se mai amesteca din cand in cand, sa nu prinda crusta)

Se decojesc bananele si se aseaza in robotul de bucatarie.

Se adauga budinca de tapioca de mai sus si se mixeaza totul foarte bine (1 minut), pana se obtine o compozitie fina si aromata.

Se verifica daca mai este nevoie de indulcitor (daca mai e nevoie, se mai mixeaza cateva secunde pentru omogenizare)

Budinca de tapioca si banane astfel obtinuta se toarna in cupe si se serveste imediat, sau se pastreaza la rece pana in momentul servirii, dar nu mai mult de 2 ore.

Pofta buna!

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scrie o opinie
Utilizăm cookie-uri si alte tehnologii similare pentru a imbunatati experienta dvs. de navigare si functionalitatea site-ului nostru. Politica de utilizare Cookie-uri