Driedfruits
Cosul tau

Stimati clienti, comenzile plasate in data de 26.11 se vor livra pe data de 27.11. Cele plasate incepand cu data de 27.11 se vor livra incepand cu 03.12. Va multumim!

Chimen - 200 g

Chimen - 200 g
Chimen - 200 g
Chimen - 200 g
Chimen - 200 g
 TRANSPORT GRATUIT in toata tara pentru comenzile de peste 150 Ron!
 CADOU surpriza la comenzile de minimum 150 Ron!

Chimenul (a nu se confunda cu chimionul) este picant, aromatic si usor iute. Semintele de chimen au un miros si gust puternic. Intregi sau maruntite, acestea sunt utilizate ca mirodenie in diverse feluri de paine, in special in painea de secara, in branzeturi, in produsele din carne, in supele si cremele de legume. 

Proprietati digestive:

  • Stimuleaza digestia;
  • Administrat copiilor combate colicii abdominali;
  • Creste pofta de mancare;
  • Combate inflamatiile intestinale;
  • Calmeaza durerile de stomac;
  • Are efecte antiinflamatoare intestinale puternice;
  • Ajuta la echilibrarea florei intestinale;
  • Previne halena (mirosul urat al respiratiei)
Atentie! Produs ambalat in fabrica unde se proceseaza soia, cereale continand gluten, telina, mustar, susan, arahide, fructe cu coaja.

Informatiile prezentate pe acest site au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala. Ele sunt oferite pentru a indruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist, nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat.

    SARATELE CU TELEMEA SI CHIMEN

    Ingrediente:

    250 gr margarina

    1 ou

    1 lingura otet

    400 gr branza telemea rasa

    100 ml lapte

    500 gr faina

    10 gr drojdie proaspata

    pentru uns deasupra:

    1 galbenus amestecat cu 2 linguri lapte

    chimen

    100 gr cascaval ras

    Mod de preparare:

    Se amesteca toate ingredientele pana obtinem o coca omogena. Se pune aluatul intr-o folie si se lasa 3- 4 ore la frigider.

    Se imparte coca in 4 parti. Se intinde o foaie nu foarte groasa (astfel incat saratelele sa se coaca bine, sa iasa crocante) si se decupeaza saratele (https://www.gastrotech.ro/sablon-plastic-pentru-saleuri), apoi se ung cu galbenusul amestecat cu lapte. Celelalte trei parti de coca se tin la frigider.

    Se presara cascaval si chimen si se coc in cuptorul preincalzit (cca. 180 grade) aproximativ 15- 20 minute.

    Se procedeaza la fel si cu restul de coca.

    Ies aproximativ patru tavi.

    Pofta buna!

    Spune-ţi opinia

    Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scrie o opinie
    Utilizăm cookie-uri si alte tehnologii similare pentru a imbunatati experienta dvs. de navigare si functionalitatea site-ului nostru. Politica de utilizare Cookie-uri