



Economisesti: 10,80 Ron
- Stock: În Stoc
PENTRU CANTITATI MARI (vrac - bax, cutie) solicitati pretul telefonic la 0350 800 001 !
Datorita continutului de acid oleic (omega 6), caju-ul crud are un efect benefic asupra sistemului cardiovascular, iar continutul in substante minerale are efect protector asupra sistemului osos. Magneziul continut de caju (270 mg/100 g) poate diminua intensitatea migrenelor, poate reduce tensiunea arteriala, problemele de respiratie. Fosforul (375 mg/100 g) este important pentru sistemul osos si dinti.
Aceste nuci se pot consuma ca atare sau prajite, in diverse combinatii cu legume, sosuri, cereale si deserturi (inghetata, prajituri, torturi).
Atentie! Produs ambalat in fabrica unde se proceseaza soia, cereale continand gluten, telina, mustar, susan, arahide, fructe cu coaja. |
Informatiile prezentate pe acest site au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala. Ele sunt oferite pentru a indruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist,nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat.
Smantana de caju pentru preparate dulci sau sarate
Ingrediente
½ cana caju
½ cana apa
2 linguri zeama de lamaie
5 linguri ulei
un praf de sare
Mod de preparare
Se pun nucile caju la inmuiat timp de 12 ore, apoi se clatesc bine si se scurg.
Se amesteca intr-un blender cu restul ingredientelor (apa, zeama de lamaie si sarea), adaugandu-se treptat uleiul, pana se obtine o crema consistenta. Daca ti se pare ca este prea groasa, poti sa mai adaugi putina apa, dar, in principiu, nu ar trebui sa mai fie cazul.
Smantana de caju se foloseste ca baza pentru sosuri, ca dressing pentru salate sau chiar in supe si ciorbe.
Pofta buna!