Nu veti simti lipsa carnii în această versiune vegană consistentă a spaghetelor bolognese!
Nucile și lintea sunt o sursa foarte buna de proteine, în timp ce salvia, ciupercile, rozmarinul îi confera o aromă bogată.

 INGREDIENTE

  • 1 linguriță de ulei de măsline
  • 1 ceapă, tocată mărunt
  • 2 bețe de țelină, tocate mărunt
  • 1 morcov mare, tăiat cubulețe
  • 160 ml de vin roșu
  • 2 catei de usturoi, tocati marunt
  • 1 lingură piure de roșii
  • 1 lingură de oțet balsamic
  • 2 lingurițe de oregano uscat
  • 100g ciuperci, tăiate cubulețe
  • 1 vanata, tăiată cubulețe
  • 75g  linte verde
  • 2 cutii de 400g roșii tocate
  • 1 cub de legume bio
  • 300g spaghete
  • 1 lingura sos de soia
  • 3 linguri lapte de migdale
  • busuioc proaspăt, pentru a servi (opțional)

1.Încălziți uleiul într-o cratiță mare la foc mediu.
Adăugați ceapa, țelina și morcovul și gătiți ușor timp de 10 minute, amestecând regulat, până se înmoaie.
Se toarnă vinul și se lasă la scăzut 2-3 minute, apoi se amestecă usturoiul, piureul de roșii, oțetul și oregano.
Gatiti 1 minut, apoi adaugati ciupercile, vinetele, linte, rosii tocate, cubulet si 200ml apa.

2. Aduceți la fierbere, apoi lasati-o la foc mic.
Acoperiți partial tigaia și lasati-o la foc mic timp de 40-50 de minute până când sosul s-a îngroșat la consistența dorită.
Se amestecă des și se adaugă cate un strop de apă dacă sosul începe să se prindă pe fundul cratiței.

3. Între timp, fierbeti pastele.

Pentru a servi, amestecați sosul de soia și laptele de migdale în sosul deja facut și turnati peste pastele scurse. Decorați cu câteva frunze proaspete de busuioc, dacă doriți.

Pofta buna !