Nu veti simti lipsa carnii în această versiune vegană
consistentă a spaghetelor bolognese!
Nucile și lintea sunt o sursa foarte buna de proteine, în timp ce salvia,
ciupercile, rozmarinul îi confera o aromă bogată.
- 1 linguriță de ulei de măsline
- 1 ceapă, tocată mărunt
- 2 bețe de țelină, tocate mărunt
- 1 morcov mare, tăiat cubulețe
- 160 ml de vin roșu
- 2 catei de usturoi, tocati marunt
- 1 lingură piure de roșii
- 1 lingură de oțet balsamic
- 2 lingurițe de oregano uscat
- 100g ciuperci, tăiate cubulețe
- 1 vanata, tăiată cubulețe
- 75g linte verde
- 2 cutii de 400g roșii tocate
- 1 cub de legume bio
- 300g spaghete
- 1 lingura sos de soia
- 3 linguri lapte de migdale
- busuioc proaspăt, pentru a servi (opțional)
1.Încălziți uleiul într-o cratiță mare la foc mediu.
Adăugați ceapa, țelina și morcovul și gătiți ușor timp de 10 minute, amestecând
regulat, până se înmoaie.
Se toarnă vinul și se lasă la scăzut 2-3 minute, apoi se amestecă usturoiul,
piureul de roșii, oțetul și oregano.
Gatiti 1 minut, apoi adaugati ciupercile, vinetele, linte, rosii tocate,
cubulet si 200ml apa.
2. Aduceți la fierbere, apoi lasati-o la foc mic.
Acoperiți partial tigaia și lasati-o la foc mic timp de 40-50 de minute până
când sosul s-a îngroșat la consistența dorită.
Se amestecă des și se adaugă cate un strop de apă dacă sosul începe să se
prindă pe fundul cratiței.
3. Între timp, fierbeti pastele.
Pentru a servi, amestecați sosul de soia și laptele de migdale în sosul deja facut și turnati peste pastele scurse. Decorați cu câteva frunze proaspete de busuioc, dacă doriți.
Pofta buna !
Lasa un comentariu