21 mai
Ingrediente:
- 1 kg fructe de padure congelate sau alte fructe proaspete de sezon
- 100 g zahar brun
- o jumatate de portocala
- 50 g unt nesaltat (rece)
- 100 g faina de migdale
- 100g migdale fulgi
Preincalziti cuptorul la 200 ° C
Puneti fructele intr-o cratita cu jumatate din cantitatea de zahar si zeama de la portocala si puneti-le la foc mediu.
Se gateste 5 pana la 8 minute sau pana cand zaharul s-a dizolvat si fructele s-au inmuiat. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca putin.
Intre timp, taiati untul in cubulete si puneti-l intr-un bol. Frecati untul si faina cu varful degetelor pana seamana cu pesmetul, apoi amestecati migdalele si zaharul ramas.
Transferati fructele intr-o tava de copt de 25cm x 30cm si presarati deasupra amestecul cu migdale.
Coaceti la cuptor timp de 25 pana la 30 de minute sau pana migdalele se rumenesc usor.
Pofta buna!
Lasa un comentariu