Ingrediente:
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 1 ceapa mica, tocata marunt
  • 1 catel de usturoi pisat
  • 3 cepe verzi, maruntite
  • o cana de ciuperci proaspete, maruntite
  • 1 conserva de fasole, preferabil neagra sau rosie
  • patrunjel, sare si piper, chimion sau alte condimente, dupa gust

Ceapa si usturoiul se calesc in ulei timp de 3-5 minute (pana cand ceapa se inmoaie), amestecand incontinuu. Adaugti apoi ceapa verde, chimionul si ciupercile maruntite si mai tineti pe foc inca 5 minute. Puneti acest amestec intr-un bol.

Boabele de fasole din conserva se scurg si se clatesc bine apoi se pun in blender si se transforma intr-o pasta. Amestecati aceasta pasta cu ciupercile caslite anterior si adaugati patrunjelul, sarea si piperul. Modelati cu mainile acest amestec, astfel incat sa obtineti 4- 5 chiftele pentru burger.

Preincalziti cuptorul si puneti chiftelele intr-o tava acoperita cu hartie de copt. Lasati-le sa se gateasca pe o parte, apoi intoarceti-le si pe cealalta. La final, scoateti-le pe o farfurie.

Montati apoi burgerul punand intr-o chifla taiata pe jumatate chifteaua, rosii proaspete, salata verde, inele de ceapa, castravete murat sau diverse sosuri, dupa preferinte.

Pofta buna