Ingrediente:
  • 200 g paste spaghete
  • 300-350 g ciuperci proaspete (sau conserva)
  • 2-3 linguri de unt;
  • o lingura ulei de masline;
  • 2 catei de usturoi;
  • 1/2 ceapa, tocata fin;
  • Chully fulgi

Pastele se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Scurgeti pastele, dar pastrati o cana din apa in care au fiert.

Feliati ciupercile sau daca folositi conserva, scurgeti si clatiti bine. Topiti 1 lingură de unt la foc mic, intr-o tigaie mare. Caliti ceapa si usturoiul. Dati focul mai mare, adaugati ciupercile si lasati-le la foc pana cand se evapora apa din ele. Adaugati restul de 2 linguri de unt si amestecti pana se topeste.

Micsorati un pic focul. Adaugati spaghettele, 3 sferturi din apa tinuta de la paste si amestecati usor si cat mai larg pentru a cuprinde toata compozitia. Dacă pastele par uscate, mai adaugati apa.

Asezoneazati cu sare, piper si fulgi chilly.

Poteti presara deasupra patrunjel tocat marunt sau parmezan.

Pofta buna!