Ingrediente:
  • 100 grame linte roșie
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • un praf de turmeric pudră
  • un praf de chimion pudră
  • 1 linguriță ulei vegetal preferat 
  • 2-3 linguri de apă
  • sare și piper după gust
  • susan negru pentru asezonat

Preparare:

Se spala lintea in cateva ape si se pune la fiert timp de 15-20 minute și când este gata (boabele se vor desface), se scurge de apă și se lasă câteva minute la scurs și la răcit.

Într-un vas mic, așezat pe foc se pune 1 lingurița de ulei vegetal și apa peste care punem ceapa și usturoiul tocate mărunt și condimentele. Le lăsăm pe foc până scade apa.

Blenduim lintea fiartă, ceapa și usturoiul înăbușite, sarea și piperul și se mixează timp de 2-3 minute până obținem o pastă. Dacă lintea este scursă bine atunci vom avea o pastă mai puțin fluidă.