Reteta pentru 2 portii:


  • 3 linguri de fulgi de ovaz fini
  • 3 linguri de fulgi de mei
  • 3 linguri fulgi de quinoa
  • 2 morcovi
  • 2 dovlecei
  • 1 nap
  • 1 ceapa mare alba
  • 1 lingura de miez floarea soarelui (optional)
  • ierburi proaspete: coriandru, patrunjel, cimbru sau rozmarin, dupa gust
  • 1-2 lingurite de sare de Himalaya
  • ulei pentru gatit


Se spala si se curata de coaja legumele dupa care se dau prin razatoarea fina.

Amestecati toate legumele cu fulgii, semintele si verdeata tocata pana se obtine o pasta fina si emolienta (cam ca piureul de cartofi).

Intr-o tigaie ceramica incalziti uleiul la foc mare.

Luati cu o lingura din compozitie si puneti o gramajoara in tigaie dupa care o aplatizati usor.

Continuati sa umpleti tigaia cu micii burgeri.

Dupa ce puneti toti burgerii puteti reduce focul cat continuati prajirea.

Cand marginile devin solide si prind culoare puteti intoarce burgerii usor cu ajutorul unei spatule.


Puteti sa-i serviti calzi sau reci, cu salata verde sau cu o salata de rosii.

Daca renuntati la fulgii de ovaz aveti chiar o reteta fara gluten.