Ingrediente:

- 500 g capsune proaspete (sau alte fructe)

- 3 linguri seminte de chia

- un fir de busuioc

- zeama de la o jumatate de lamaie

- indulcitorul preferat (zahar, miere, agave, artar)

Fructele se spala si se curata, dupa care se blenduiesc cu zeama de lamaie pana se obtine un smoothie fin, care se pune la foc mic. Semintele de chia se macina in rasnita, iar in momentul in care sosul de fructe incepe sa fiarba, se adauga si ele, amestecandu-se usor cu spatula. Se mai lasa la foc inca 10-12 minute. Cand compozitia incepe sa se ingroase, se stinge focul si se adauga firul de busuioc (pentru aroma). Se lasa gemul acoperit pana la racirea completa. Se scoate busuiocul, iar gemul de capsune cu seminte chia se transfera in borcane, se inchide ermetic si se tine la frigider pana in momentul servirii.