Această rețetă ușoară de creveți  la cuptor are cea mai bună aromă și este foarte usor de gătit! Este asezonata la perfecțiune cu usturoi și ierburi.

Ingrediente:

  • 1 kg creveti (decojiti si curatati)
  • 60 ml ulei masline extra virgin
  • 4 catei de usturoi zdrobiti
  • 1 lamaie (zeama si coaja razuita)
  • 1 lingura mustar Dijon
  • 1 lingura miere
  • 5 linguri coriandru tocat 
  • 2 dovlecei zucchini tocati 
  • 2 rosii mari, tocate
  • fulgi ardei chili 
  • 4 bucatele de unt fara sare
  • sare
  • piper

Preincalziti cuptorul.

Intr-un bol mare puneti crevetii si uleiul, usturoiul, zeama si coaja de la o lamaie, mustarul, mierea, coriandrul, dovleceii si rosiile. Amestecati bine si lasati amestecul sa se odihneasca 15-30 de minute.

Pregatiti 4 bucati din folie de aluminiu de aproximativ 40 de cm si distribuiti amestecul in mod egal, chiar si marinata ramasa in bol.

Impaturiti folia de aluminiu astefel incat amestecul sa fie inchis cat mai bine (ca o shaorma).

Puneti cele 4 pachetele intr-o tava, pe hartie de copt si coaceti  pentru 15-20 de minute.

Scoateti-le din cuptor si lasati sa se odihneasca 5-10 minute.

Serviti ca garnitura pentru paste, orez sau ca atare.

Pofta buna!