Ingrediente:

  • 1 kg fructe de padure congelate sau alte fructe proaspete de sezon
  • 100 g zahar brun
  • o jumatate de portocala
  • 50 g unt nesaltat (rece)
  • 100 g faina de migdale
  • 100g migdale fulgi

Preincalziti cuptorul la 200 ° C

Puneti fructele intr-o cratita cu jumatate din cantitatea de zahar si zeama de la portocala si puneti-le la foc mediu.

Se gateste 5 pana la 8 minute sau pana cand zaharul s-a dizolvat si fructele s-au inmuiat. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca putin.

Intre timp, taiati untul in cubulete si puneti-l intr-un bol. Frecati untul si faina cu varful degetelor pana seamana cu pesmetul, apoi amestecati migdalele si zaharul ramas.

Transferati fructele intr-o tava de copt de 25cm x 30cm si presarati deasupra amestecul cu migdale.

Coaceti la cuptor timp de 25 pana la 30 de minute sau pana migdalele se rumenesc usor.

Pofta buna!