Ingrediente:

  • o conserva fasole neagra
  • o conserva fasole rosie
  • ½ ceapa rosie/galbena
  • 1 ardei rosu
  • 1-2 caței usturoi
  • 3-4 rosii proaspete, cubulete
  • condimente 
  • 2-3 linguri ulei
  • porumb dulce, salata preferata (optional)
  • 4 lipii

Ceapa si ardeiul calesc intr-o tigaie cu ulei incins. Scurgeti si clatiti foarte bine fasolea, sub jet de apa rece. Cand ceapa capata un aspect translucid, adaugam fasolea si rosiile cuburi si amestecam bine. Lasam la foc mediu pana scade lichidul de la rosii, amestecând din cand in cand. Pe parcurs adaugam usturoiul trecut prin presa.

Adaugam condimente (sare, piper, boia, chimion, etc) dupa gust sau putem folosi un amestec mexican de condimente. Cand lichidul a scazut suficient si obtinem o consistenta satisfacatoare, putem sa oprim focul.

Cu acest amestec, umplem lipiile si le impaturim in forma specifica. Daca umpleti lipiile pe loc, va recomandam sa le incalziti intr-o tigaie inainte.

Dupa gust, puteti sa adaugati porumb dulce sau/ si verdeata, smantana, avocado sau diverse sosuri.

Pofta buna!