Ingrediente:
- 200 g paste spaghete
- 300-350 g ciuperci proaspete (sau conserva)
- 2-3 linguri de unt;
- o lingura ulei de masline;
- 2 catei de usturoi;
- 1/2 ceapa, tocata fin;
- Chully fulgi
Pastele se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Scurgeti pastele, dar pastrati o cana din apa in care au fiert.
Feliati ciupercile sau daca folositi conserva, scurgeti si clatiti bine. Topiti 1 lingură de unt la foc mic, intr-o tigaie mare. Caliti ceapa si usturoiul. Dati focul mai mare, adaugati ciupercile si lasati-le la foc pana cand se evapora apa din ele. Adaugati restul de 2 linguri de unt si amestecti pana se topeste.
Micsorati un pic focul. Adaugati spaghetele, 3 sferturi din apa tinuta de la paste si amestecati usor si cat mai larg pentru a cuprinde toata compozitia. Dacă pastele par uscate, mai adaugati apa.
Asezoneazati cu sare, piper si fulgi chilly.
Puteti presara deasupra patrunjel tocat marunt sau parmezan.
Pofta buna!
Lasa un comentariu