18 mai
Ingrediente:
- 200 g orez alb sau integral
- 500 ml apa
- 500 ml lapte calduţ (sau bautura vegetala preferata)
- 1 praf nucsoara sau scortisoara
- 1 praf sare
- zahar, sirop agave, sirop artar sau alt indulcitor, dupa preferinta
- Ingrediente pentru topping: fulgi de migdale sau de cocos, fructe uscate, dulceata, ciocolata sau cacao
Intr-o oala se pun orezul, apa si sarea si se lasa sa ajunga la punctul de fierbere. Acoperim oala cu un capac si lasam la fiert la foc mic pentru 10 minute. Se adauga laptele cald, se acopera din nou cu capac si se lasa sa fiarba pentru inca 10 minute. Se trage apoi oala de pe foc si se pune nucsoara/scortisoara si indulcitorul. Amestecati.
In acest moment se poate servi ca atare, cu topingurile dorite sau se poate da si la cuptor, inca 5-10 minute, intr-un vas uns cu putin unt, pana formeaza o crusta.
Pofta buna!
Lasa un comentariu