Prin consumul de nuci poti preveni bolile cardiovasculare si nu numai, arata tot mai multe studii ale oamenilor de stiinta.
Studii efectuate pe mai mult de 170.000 femei si barbati arata ca prin consumul regulat de nuci si seminte scade cu 35% riscul de boli grave de inima. Mai mult decat atat, potrivit Reader's Digest, aceste alimente sunt disponibile in orice sezon. Iata 4 dintre cele mai sanatoase astfel de gustari:

Fisticul: daca iti este foarte foame, mananca niste fistic, fiind cel mai slab din punct de vedere caloric din aceasta familie. Caloriile din 49 boabe de fistic sunt egale cu 23 migdale, 15 jumatati de nuci si 18 caju.

Semintele de pin: desi sunt bogate in ulei, acestea scad apetitul apetitului. Adauga-le peste salata sau paste.

Migdale: sunt bune in procesul de slabire. Chiar daca au calorii, acestea previn depunerea kilogramelor.

Nucile: sunt extrem de bogate in omega 3 si alte elemente benefice. Contin acid alfa-linoleic, care se mai intalneste si in somon sau hering. Sunt delicioase consumate ca atare, putin coapte sau adaugate peste salate.