Vrei un prânz sănătos și sățios? Prepară o supă cremă de mazăre galbenă, gata în jumătate de oră. Ai nevoie de

  • 1 lingură ulei de cocos,
  • 1 ceapă tăiată mărunt,
  • 1 linguriță coriandru pudră,
  • 1 linguriță turmeric,
  • ½ linguriță fulgi chilly,
  • ½ linguriță ghimbir pudră,
  • 1 linguriță usturoi pudră,
  •  ½ linguriță ceapă pudră,
  • ½ linguriță nucșoară,
  • ½ linguriță sare de himalaya.
Călește ceapa alături de condimentele de mai sus, care sunt extrem de benefice pentru sănătatea ta.
Adaugă peste 250g morcovi tăiați rondele, o rădăcină de pătrunjel tăiată la fel, 1 foaie dafin, 250g mazăre galbenă, spălată în prealabil și aproximativ 1L apă. Lasă să fiarbă până ce legumele devin moi și mazărea este bine fiartă, scoate foaia de dafin și dă totul printr-un robot de bucătărie.
Pune din nou pe foc, adaugă zeama de la o conservă de roșii sau aproximativ 200g bulion și mai lasă să fiarbă câteva minute. Pune într-o farfurie și dacă iubești mâncarea picantă, presară deasupra câțiva fulgi de chilly.


Se servește cu crutoane de pâine trase în unt aromatizat cu usturoi sau cu crutoane simple de pâine, sau cu chipsuri de cascaval.


Vezi rețeta video aici: https://cutt.ly/supa-crema-mazare