Cred că toți iubim aroma caramelului învelit în ciocolată. Dacă și ție îți place, încearcă această rețetă pentru twix de casă, foarte sănătos și cel mai important, fără adaos de zahăr.

Pentru blat ai nevoie de:

  • 250g făină de migdale;
  • 100g sirop agave;
  • 50g ulei de cocos (topit și răcit);
  • un praf de sare de himalaya.

Mixezi toate ingredientele, le pui într-o tavă cu dimensiunile 20x20cm și bagi la cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 15 minute.

Pentru caramel ai nevoie de:

  • 200g unt de arahide;
  • 30g ulei de cocos;
  • 150g sirop agave;
  • un praf de sare de himalaya;
  • o păstaie de vanilie.

Formezi caramelul într-o tigaie anti-aderentă, la foc mediu. Compoziția o pui peste blatul complet răcit și introduci la frigider până se răcește. Tai blatul obținut sub formă de batoane și le dai prin ciocolată topită, obținută din aproximativ 250g bănuți de ciocolată fie neagră, fie cu lapte și o linguriță de ulei de cocos, pentru a fi mai cremoasă. Îi poți topi folosind cuptorul cu microunde sau pe foc, prin metoda bain marie.

Pune batoanele obținute pe un grătar pentru a se scurge surplusul de ciocolată și apoi pune-le la frigider pentru aproximativ jumătate de oră.

Poftă bună!