Vrei ceva dulce dar extrem de sănătos? Salvează această  rețetă de prăjitură cremoasă, super rapidă, fără adaos de zahăr și fără gluten. Ai nevoie doar de 4 ingrediente:

-3 banane coapte,

-100g unt de caju (poți folosi orice unt de nuci),

-50g cacao alcalinizată,

-50g sirop de agave.

Mixează toate ingredientele cu ajutorul unui robot de bucătărie până ce obții o compoziție cremoasă. Toarnă  amestecul obținut într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și introdu-o în cuptorul preîncălzit la 180 grade celsius pentru aproximativ 30 minute.

 

Printre proprietățile pe care le au bananele se numără faptul că sunt bogate în carbohidrati. Unul dintre beneficiile acestor fructe este că sprijină sănătatea inimii și a tensiunii arteriale normale. O banană medie conține 0.4 grame potasiu, un mineral despre care specialiștii spun că scade cu 26% riscul de dezvoltare a bolilor cardiovasculare. Tot datorită potasiului, acestea contribuie la sănătatea rinichilor. Un alt beneficiu important pe care îl are consumul de banana este că au rol în menținerea sănătății digestive. 

Nucile de caju au o valoare nutrițională impresionantă conținând proteine, dar și minerale precum cuprul, calciul, magneziul, fierul, fosforul, potasiul și zincul. De asemenea, conțin și vitamine precum vitamina C, vitamina B1, vitamina B2, vitamina B3, vitamina B6, vitamina E șivitamina K. Acidul oleic, omega-3 și omega-6 se regăsesc și ele în caju. Bogate în triptofan și în proantocianine, au o mulţime de beneficii pentru organism.

Siropul de agave este un nectar din plante. Deși are un indice glicemic mic, de doar 27, este foarte dulce și este nevoie de cantități mici pentru îndulcire, în plus prezintă un risc scăzut de creștere a nivelului de glucoză din sânge, are activitate prebiotică susținând astfel sănătatea intestinală și are un conținut bogat de calciu, fiind o sursă sigură de asimilare a acestuia, cât și a vitaminelor (B, C, D, E) și mineralelor.

Poate nu știai dar, cacaoa are proprietăți puternic antioxidante și antiinflamatorii care induc o stare generală de bine, cresc puterea de concentrare și îmbunătățesc memoria. De asemenea, cacaoa,scade presiunea sângelui și nivelul stresului oxidative atât la nivelul creierului, cât și la nivelul inimii.