Lava cake-ul este un desert apreciat în întreaga lume pentru finețea și gustul său. Noi vrem să vă prezentăm astăzi o rețetă mult mai sănătoasă pentru acest desert, care îl poate transforma într-un mic dejun extrem de sățios. Pentru acesta ai nevoie de:

  • 90g fulgi de ovăz fini;
  • o linguriță praf de copt;
  • 240 ml lapte;
  • o banană coaptă;
  • 30g sirop de agave;
  • 30g cacao alcalinizată.

Amestecă toate ingredientele cu ajutorul unui robot de bucătărie până ce obți o compoziție omogenă. Unge 2 vase ceramice de dimensiuni mici cu ulei de cocos și toarnă compoziție în ele puțin peste jumătate pentru că la cuptor vor crește. Scufundă câțiva bănuți de ciocolată în mijloc. 

Bagă-le în cuptorul preîncălzit la 180 grade celsius pentru 20-25 minute. Vei obține un mic dejun delicios, cremos în mijloc și bine copt pe margini. Pofta bună!

Vezi rețeta video aici: https://www.tiktok.com/@driedfruits.ro/video/7210093928031276294

Fulgii de ovăz au o compoziție nutrițională echilibrată. Aceștia conțin o cantitate moderată de carbohidrați ș iproteine, au un conținut scăzut de grăsimi și sunt o sursă excelentă de fibre. De asemenea, conțin și acizi grași Omega-3 și Omega-6. Nu au în compoziție colesterol și reprezintă o sursă bună de vitamine și minerale (vitamina B1 și B5, fosfor, seleniu, magneziu, mangan, fier, cupru, zinc, calciu și potasiu).

Poate nu știai dar, cacaoa și implicit ciocolata are proprietăți puternic antioxidante și antiinflamatorii care induc o stare generală de bine, cres cputerea de concentrare și îmbunătățesc memoria. De asemenea, cacaoa ,ingredientu lcheie al ciocolatei, scade presiunea sângelui ș inivelul stresulu ioxidativ atât la nivelul creierului, cât și la nivelul inimii. Nu uita, cu cât ciocolata este mai bogată în cacao, cu atât este mai benefică pentru organismul tău. Ciocolata neagră conține de asemenea, stimulenți naturali importanți, așa cum este cafeina, substanță ce crește puterea de concentrare.

Siropul de agave este un nectar din plante. Deși are un indice glicemic mic, de doar 27, estefoarte dulce și este nevoie de cantități mici pentru îndulcire, în plus prezintă un risc scăzut de creștere a nivelului de glucoză din sânge, are activitate prebiotică susținând astfel sănătatea intestinală și are un conținut bogat de calciu, fiind o sursă sigură de asimilare a acestuia, cât și a vitaminelor (B, C, D, E) și mineralelor.