Cu toții ne amintim, probabil, de halvaua pe care o consumam cu ani în urmă, ca și desert al copilăriei.

Am cam dat-o uitării până acum, când Camelia & Bianca de la  romaniancook_insta ne-au reamintit de ea.

Nu ne-am fi gândit că se poate pregăti acasă cu ușurință.

Ingrediente:

  • 500 gr miez de floarea soarelui crud
  • 150 gr seminte de susan
  • 100 gr zahăr tos 
  • 100 gr miere
  • 2 linguri de apă 
  • 50 gr unt ( ulei sau margarină dacă vrei să fie de post) 

Se usucă miezul de floarea soarelui într-o tigaie cu fund dublu, la foc mic, timp de câteva minute. 

Amestecați încontinuu și aveți grijă să nu îl prăjiți. 

Se procedează la fel și cu semințele de susan. 

Se râșnesc si se pun într-un castron. 

Se face siropul din zahăr, miere și 2 linguri de apă. Se amestecă până la dizolvarea zahărului, la foc mic si se oprește când a dat in clocot. Se adaugă untul și se amestecă. 

Siropul călduț se toarnă peste miezul mărunțit și se amestecă. Se lasă să stea 10 minute, se răstoarnă într-o formă tapetată cu hârtie de copt și se presează foarte bine. 

Se dă la rece pentru cel puțin 6 ore. 

Modul de preparare îl puteți vedea mai jos