Este un fapt cunoscut că fructele uscate și nucile sunt pline de nutrienți esențiali. Deși sunt de dimensiuni mici, sunt o sursă abundentă de proteine, vitamine, minerale și fibre alimentare. De la beneficiile pentru piele la beneficiile medicinale, fructele uscate și nucile îți oferă toate motivele pentru a le include în dieta ta. Iată mai jos unele dintre beneficiile consumului regulat:

1. Detoxifică organismul datorită antioxidanților care ajută ficatul să funcționeze în mod adecvat și să-și îndeplinească în mod optim funcția de eliminare a toxinelor și reziduurilor, în timp ce fibrele conținute stimulează tranzitul intestinal și contribuie la curățarea colonului și a intestinelor.

2. Au rol important în lupta cu cancerul deoarece au un nivel ridicat de catechine, antioxidanți polifenolici prezenți în sânge, care elimină radicalii liberi, unul dintre factorii principali care conduc la creșterea spontană a celulelor canceroase. De asemenea, conținutul de fibre ajută la excreția bilei din organism, eliminând astfel toxinele care pot provoca cancer.

3. Stimulează digestia deoarece conțin fibre insolubile care își măresc volumul atunci când intră în contact cu apa, absorb lichidele naturale prezente în organism și au astfel efect laxativ, ajutând la combaterea constipației. De asemenea, în același timp reduc diareea deoarece fibrele solubile conținute absorb lichidul din intestine și reduc astfel frecvența scaunelor apoase.

4. Ajută la câștigarea în greutate într-un mod sănătos deoarece fructele uscate sunt pline de fructoză și glucoză. Acestea formează o parte ideală a unei diete pentru atleții sau culturiștii care au nevoie de un impuls puternic de energie sau pentru cei care doresc să pună în greutate fără a acumula cantități nesănătoase de colesterol. De asemenea, nucile sunt bogate în proteine, fibre și grăsimi sănătoase și te pot ajuta să crești aportul de calorii.

5. Previn anemia deoarece fructele uscate precum prunele, stafidele, caisele și nucile precum cajuul și fisticul conțin niveluri ridicate de fier și sunt esențialepentru prevenirea sau combaterea carenței acestui mineral.

6. Protejează împotriva bolilor de inimă atât fructele uscate, cât și nucile. Nucile conțin grăsimi mono-nesaturate sau grăsimile bune care promovează sănătatea cardiovasculară. În timp ce fisticul conține vitamina B6 care previne problemele cardiace, curmalele ne protejează de ateroscleroză, care este o cauză majoră a accidentelor vasculare cerebrale, iar caisele reglează ritmul cardiac grație potasiului.

7. Mențin colesterolul datorită conținutului ridicat de antioxidanți, fibre, magneziu și folați. Folații scad nivelurile aminoacidului homocisteină și întăresc în același timp vasele de sânge. În timp ce caju conțin zero colesterol, fisticul conține grăsimi care sunt utile în scăderea nivelului ridicat de colesterol LDL “rău”. Bogate în fier, fosfor, potasiu și magneziu, stafidele favorizează circulația sângelui. Iar o doză zilnică de migdale, stafide și fistic va contribui în mare măsură la menținerea nivelului de colesterol.

8. Îmbunătățesc nivelul hemoglobinei fiind considerate o sursă bogată de potasiu, vitamina A, fibre și cupru, atât fructele uscate cât și nucile ajutând la menținerea unui nivel ridicat de energie. Migdalele, în special, ajută la formarea de noi celule sanguine și sunt extrem de eficiente în menținerea și îmbunătățirea nivelului de hemoglobină.

9. Sunt benefice pentru organele esențiale ale corpului deoarece fructele uscate conțin amestecul potrivit de grăsimi nesaturate, vitamina B, fosfor, cupru și fier, care sunt favorabile pentru buna funcționare a corpului nostru.

10. Sunt benefice pentru formarea oaselor datorită calciului, magneziului, manganului și avitaminelor conținute. Stafidele sunt o sursă puternică de calciu și vitamina A, care sunt benefice pentru menținerea structurii osoase și previn în același timp slăbirea vederii. Conținând un nivel ridicat de magneziu și calciu, pe lângă menținerea oaselor sănătoase, caju susține sistemul muscular.

11. Previn și controlează diabetul, în ciuda faptului că sunt bogate în zahăr, fructele uscate conțin cantități remarcabile de antioxidanți care pot îmbunătăți răspunsul insulinei. De asemenea, pot preveni stresul oxidativ și inflamația pancreasului. Atât fructele uscate cât și nucile conțin cantități însemnate de fibre, care ajută la menținerea și reglarea nivelului de zahăr din sânge. 

12. Întăresc sistemul imunitar deoarece atât fructele deshidratate cât și nucile sunt considerate super alimente fiind surse veritabile de vitamina A, C, beta-caroten, fier, magneziu și antioxidanți.

13. Reduc simptomele de anxietate și depresie datorită polizaharidelor care cresc nivelul de melatonină și serotonină. De asemenea, antioxidanții au o putere incredibilă de reducere a simptomelor anxietății, depresiei și de îmbunătățire a memoriei. Denumite și „hrana pentru creier”, nucile conțin acizi grași omega-3 care sunt esențiali pentru dezvoltarea creierului.

14. Ajută la îmbunătățirea aspectului pielii datorită prezenței mineralelor, antioxidanților și proteinelor care susțin strălucirea naturală a pielii dar și dezvoltarea de celule noi, ceea ce ajută la menținerea elasticității acesteia.

15. Ajută în tratarea insomniilor deoarece unele dintre acestea conțin triptofan, aminoacid esențial pentru un somn odihnitor. De asemenea, magneziul, care se regăsește atât în fructele deshidratate cât și în nuci, este un mineral esențial pentru o noapte liniștită.

16. Îmbunătățesc funcția cognitivă fiind bogate în nutrienți, proteine, fibre, vitamine și antioxidanți care susțin sănătatea creierului și previn afecțiunile neurogenerative. Acestea sunt surse excelente de vitamina E, iar o cantitate mai mare a acestei vitamine corespunde cu un declin cognitiv mai mic odată cu înaintarea în vârstă.

17. Ajută în lupta cu radicalii liberi deoarece conțin luteină, beta-caroten și gama-tocoferol (o formă a vitaminei E) care au ca rezultat creșterea nivelului de antioxidanți din sânge, lucru eficient în prevenirea efectelor radicalilor liberi, așa cum este îmbătrânirea prematură a țesuturilor.


Așadar, fructele uscate și nucile sunt înlocuitori ideali pentru gustările bogate în calorii și au atât de multe beneficii pentru întreg organismul. Cu zaharuri și fibre naturale, colesterol și grăsimi zero și o varietate de arome delicioase, fructele uscate și nucile sunt o sursă ușoară pentru procurarea tuturor nutrienților esențiali. Amestecul potrivit pentru tine, dintr-o gamă variată de migdale, caju, fistic, nuci, nuci pecan, nuci macadamia, nuci braziliene, arahide, alune de pădure, curmale, caise, smochine, fructe de pădure, merișoare, afine, goji, prune, stafide este tot ce ai nevoie pentru a menține un stil de viață sănătos.


Dacă introduci în alimentația ta zilnică aceste alimente despre care am discutat, vei stimula procesul de eliminare a toxinelor din organism dar și creșterea nivelului de energie. Este important, pentru rezultate foarte bune, să combini consumul acestora cu practicarea zilnică a unor activități fizice dar și cu adoptarea unei diete sănătoase și echilibrate în fiecare zi.

Iar prin eliminarea zahărului, cofeinei și grăsimilor saturate vei obține un impuls natural de energie.De asemenea, este vital să rămâi bine hidratat, mai ales că deshidratarea poate fi, la rândul ei o cauză a lipsei de energie.

Dacă încă nu ai în planul tău alimentar câteva din alimentele de mai sus, comandă-le chiar acum pe www.driedfruits.ro, folosește codul BLOG5 la finalizarea comenzii și beneficiezi de o reducere de 5%