Tu ce pregătești atunci când ai poftă de ceva dulce, sănătos și rapid? Noi îți propunem o rețetă de cornulețe de casă, fără frământare și fără dospire, umplute cu cea mai bună “ciocolată” obținută din curmale.

Pentru aluat ai nevoie doar de:

  • 100g cremă de brânză la temperatura camerei;
  • 100g ulei de cocos;
  • 130g făină albă tip 550;
  • un praf de sare de Himalaya.

Tot ce trebuie să faci este să amesteci aceste ingrediente până  obții un aluat omogen, să îl împarți în 2, îl pui în folie alimentară și îl bagi la frigider pentru aproximativ jumătate de oră, timp în care poți pregăti “ciocolata”.

Pentru aceasta, ai nevoie de:

  • 150g curmale hidratate în prealabil 20-30 minute;
  • 35g cacao alcalinizată;
  • o linguriță scorțișoară măcinată;
  • 20g sirop de agave;
  • o păstaie de vanilie.

Cu ajutorul unui robot de bucătărie, mixează toate ingredientele până ce obții o compoziție cremoasă. Scoate aluatul din frigider, întinde-l într-o foaie cât mai subțire, cu formă de cerc. Pune jumătate din ciocolata obținută și întinde-o uniform cu ajutorul unei spatule. Folosește un feliator de pizza sau un cuțit și taie cercul obținut în 8 triunghiuri aproximativ egale apoi rulează-le de la bază spre vârf. Înainte să le bagi la cuptor le poți unge cu un ou bătut sau la final poți presăra deasupra zahăr pudră.

Preîncălzește cuptorul la 180 grade celsius și bagă-le pentru aproximativ 25 minute.

Sunt un deliciu! Fragede și aromate. Dar nu trebuie să ne credeți pe cuvânt. Încercați această rețetă și spuneti-ne cum au ieșit!