Aceste brioșe cu ciocolată vegană sunt gata în doar 25 de minute și necesită doar 7 ingrediente!

Ingrediente

200 g făină

2 lingurițe praf de copt

sare de mare (opțional)

40 g pudră de cacao (aproximativ 6 lingurițe)

40 ml  ulei de măsline

110 g zahăr  brun

200 ml apă

30 g ciocolată  vegană neagră tocată în 6 bucăți mici

Preîncălziți cuptorul la 180 ° C / 360 ° F și puneți un suport pentru coacere în raftul din mijloc.

Cerneți faina și praful de copt într-un bol, apoi adaugați un pic de sare de mare, după gust.

Adăugați pudra de cacao,  zahărul brun, uleiul de măsline în bol și amestecați ușor toate ingredientele cu un tel, apoi încorporați încet apa și continuați să amestecați până când toate ingredientele s-au incorporat și aluatul este neted.

Împărțiți aluatul in formele de briose unse cu puțin ulei sau folosiți garniturile de hârtie, umplând fiecare formă pana la jumătate. Așezați o mică bucată de ciocolată neagră vegană în centrul fiecărei forme, apoi turnați blatul rămas deasupra, până umpleți 3/4 din formă. De asemenea, puteți omite bucățile de ciocolată și pur și simplu umpleți cu aluat 3/4 din fiecare formă.

Coaceți brioșele de ciocolată vegană la cuptor pentru aproximativ 20 de minute sau până când o scobitoare introdusă în centru iese curată.

Scoateți forma de briose din cuptor, lăsați-le să se răcească ușor, apoi îndepărtați brioșele și serviți la temperatura camerei.

Se păstrează într-un recipient etanș până la 2 zile.

Poftă bună!