Ușor de facut, sănătoase, fără gluten, rafinate, fără zahăr, fără coacere și doar din 6 ingrediente, aceste brioșe cu sigurață te vor cuceri. Ai nevoie de:

  • 120g curmale (hidratate în prealabil);
  • 3 linguri lapte (de orice fel);
  • 60g unt de arahide;
  • 40g cacao;
  • 100g ciocolată.

Pentru început acoperă curmalele cu apă fierbinte și lasă-le deoparte pentru 30 minute. Scurge apa și pune-le întru-un robot de bucătărie. Adaugă laptele, cacao și untul de arahide și mixează totul până ce obți o compoziție omogenă.

Cu ajutorul unei cupe de înghețată pune compoziție în forme de silicon pentru brioșe, iar cu dosul acesteia formează în mijloc o adâncitură.

Folosind metoda bain marie, topește ciocolata cu 2-3 linguri de lapte și umple fiecare gol format cu aceasta.

Dacă dorești un desert cremos, îl poți savura chiar atunci, însă noi îți recomandăm să le pui la frigider pentru aproximativ jumătate de oră. După prima pregătire, cu siguranță vei mai repeta acestă rețetă.


Curmalele sunt printre cele mai consumate fructe din lume și sunt considerate o parte esențială a unei dietei echilibrate. Printre principalele substanțe nutritive pe care le furnizează se numără glucoza și fructoza, dar și mineralele esențiale, cum ar fi potasiul și magneziul. În plus, curmalele conțin componente bioactive naturale cu importanță medicinală și nutritivă. Conținutul de fibre poate ajuta la menținerea sănătății sistemului digestiv, prevenind constipația. De asemenea, fibrele încetinesc absorbția zahărului în organism, din acest motiv curmalele fiind considerate alimente cu indice glicemic scăzut. Sunt bogate în antioxidanți precum flavonoide, carotenoide și fenoli, ceea ce le face alimente excelente pentru combaterea stresului oxidativ, reducerea inflamației în organism, a riscului afecțiunilor oculare, cancerului, diabetului și bolilor cardiace. 

Untul de arahide este o sursă minunată de fier, care îmbunătățește circulația, dar și de magneziu, potasiu, calciu sau cupru, contribuind totodată și la reglarea tensiunii arteriale. De asemenea, conține resveratrol, fitonutriet cu puternice proprietăți antioxidante, ce oferă o protecție mare împotriva bacteriilor și a virusurilor, reduce inflamațiile, are proprietăți antiîmbătrânire și diminuează riscul de boli de inimă sau de Alzheimer.