
Ușor de facut, sănătoase, fără gluten, rafinate, fără zahăr, fără coacere și doar din 6 ingrediente, aceste brioșe cu sigurață te vor cuceri. Ai nevoie de:
- 120g curmale (hidratate în prealabil);
- 3 linguri lapte (de orice fel);
- 60g unt de arahide;
- 40g cacao;
- 100g ciocolată.
Pentru început acoperă curmalele cu apă fierbinte și lasă-le deoparte
pentru 30 minute. Scurge apa și pune-le întru-un robot de bucătărie. Adaugă
laptele, cacao și untul de arahide și mixează totul până ce obți o compoziție
omogenă.
Cu ajutorul unei cupe de înghețată pune compoziție în forme de silicon
pentru brioșe, iar cu dosul acesteia formează în mijloc o adâncitură.
Folosind metoda bain marie, topește ciocolata cu 2-3 linguri de lapte și
umple fiecare gol format cu aceasta.
Dacă dorești un desert cremos, îl poți savura chiar atunci, însă noi îți
recomandăm să le pui la frigider pentru aproximativ jumătate de oră. După prima
pregătire, cu siguranță vei mai repeta acestă rețetă.
Curmalele sunt printre
cele mai consumate fructe din lume și sunt considerate o parte esențială a unei
dietei echilibrate. Printre principalele substanțe nutritive pe care le
furnizează se numără glucoza și fructoza, dar și mineralele esențiale, cum ar
fi potasiul și magneziul. În plus, curmalele conțin componente bioactive
naturale cu importanță medicinală și nutritivă. Conținutul de fibre poate ajuta
la menținerea sănătății sistemului digestiv, prevenind constipația. De
asemenea, fibrele încetinesc absorbția zahărului în organism, din acest motiv curmalele
fiind considerate alimente cu indice glicemic scăzut. Sunt bogate în
antioxidanți precum flavonoide, carotenoide și fenoli, ceea ce le face alimente
excelente pentru combaterea stresului oxidativ, reducerea inflamației în
organism, a riscului afecțiunilor oculare, cancerului, diabetului și bolilor
cardiace.
Untul de arahide este
o sursă minunată de fier, care îmbunătățește circulația, dar și de magneziu,
potasiu, calciu sau cupru, contribuind totodată și la reglarea tensiunii
arteriale. De asemenea, conține resveratrol, fitonutriet cu puternice
proprietăți antioxidante, ce oferă o protecție mare împotriva bacteriilor și a
virusurilor, reduce inflamațiile, are proprietăți antiîmbătrânire și diminuează
riscul de boli de inimă sau de Alzheimer.
Lasa un comentariu