Brioșe cu merișoare și portocale 

O gustare dulce pentru un drum lung, pentru pachetul de la școală sau de la serviciu, sau pur și simplu când îți dorești ceva dulce care se pregătește foarte rapid și este extrem de delicios.

Ingrediente:

• 130 gr făină

• 80 gr zahăr

• ½ linguriță praf de copt

• ½ linguriță bicarbonat de sodiu

• 1 praf de sare

• 1 ou

• 60 ml unt topit

• 100 ml lapte

• 1 linguriță extract de vanilie

• Coaja și sucul de la jumătatea unei portocale

• 130 gr merișoare hidratate @dried.fruits.supplier

• Zahăr brun și fulgi de migdale pentru topping

Mod de lucru: 

1. Într-un bol amestecăm făina, cu zahărul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea și omogenizăm cu un tel.

2. Adăugăm apoi un oul bătut, laptele, untul topit și amestecăm bine.

3. Răzuim coaja de la jumătatea unei portocale, adăugăm sucul de la jumătatea unei portocale, extractul de vanilie și omogenizăm cu un tel bine.

4. Hidratam merișoarele în apă pentru 2-3 ore apoi le adăugăm și pe ele în compoziție. Puteți folosi și merișoare proaspete, congelate, dar trebuie să le decongelați, sau puteți folosi chiar merișoare deshidratate. Bineînțeles, puteți înlocui merișoarele cu stafide sau cu orice alte fructe vă sunt preferate.

5. Pregătim o tavă de brioșe, adăugăm câte o linguriță de orez la baza tăvii, hârtiile de brioșe, și așezăm compoziția în tavă, presărăm zahăr brun și fulgi de migdale și coacem brioșele la 170° pentru 20 – 25 de minute. Trebuie să le încercați și voi sunt delicioase!

NB! Rolul orezului de la baza tăvii este de a absorbii umezeala / grăsimea de la baza brioșelor la care am folosit în compoziție ulei / unt. 

Mulțumim mult, Elena !

Rețeta video mai jos