Acești biscuiți sunt ideali pentru o gustare sau un desert sănătos, și nu conțin făină, ulei sau adaos de zahăr. Sunt moi și te încarcă cu energie pentru întreaga zi.

Ai nevoie doar de câteva ingrediente care sunt extrem de benefice pentru sănătate:

  • 2 ouă la temperatura camerei;
  • 100g unt de arahide;
  • 100g sirop de agave;
  • 100g fulgi de ovăz fini;
  • 100g făină de migdale;
  • o păstaie de vanilie;
  • o lingură bicarbonat de sodiu alimentar;
  • un praf de sare de himalaya;
  • 30g fulgi de ciocolată neagră.


Până te ocupi de pregătirea compoziției, preîncălzește cuptorul la 180 grade celsius și tapeteză o tavă cu hârtie de copt.

Într-un bol amestecă ouăle, untul de arahide și siropul de agave până ce obții o compoziție cremoasă. Adaugă ingredientele uscate (fulgii de ovăz, făina de migdale, păstaia de vanilie, bicarbonatul de sodiu și sarea) și amestecă cu o spatulă până ce totul devine omogen. Adaugă și fulgii de ciocolată și contrinua să amesteci.

Cu ajutorul unei cupe de înghetată pune compoziția obținută în tava tapetată cu hârtie de copt și preseaz-o ușor cu dosul cupei, dar lasă distanță între biscuiți pentru că ei vor crește în diametru. Pentru un plus de energie poți presăra deasupra încă câțiva fulgi de ciocolată neagră.

Introdu tava în cuptorul preîncălzit pentru 12-15 minute. Biscuiții o să fie puțin moi în momentul în care îi scoți dar stai fără griji, se vor mai întări atunci când se răcesc.

Vezi rețeta video aici: https://www.tiktok.com/@driedfruits.ro/video/7214400897407831302


Fulgii de ovăz au o compoziție nutrițională echilibrată. Aceștia conțin o cantitate moderată de carbohidrați și proteine, au un conținut scăzut de grăsimi și sunt o sursă excelentă de fibre. De asemenea, conțin și acizi grași Omega-3 și Omega-6. Nu au în compoziție colesterol și reprezintă o sursă bună de vitamine și minerale (vitamina B1 și B5, fosfor, seleniu, magneziu, mangan, fier, cupru, zinc, calciu și potasiu).


Făina de migdale este obținută foarte simplu prin decojirea migdalelor opărite, urmată de măcinarea acestora într-o pulbere cât mai fină. Conține vitamine, minerale, substanțe nutritive și nu conține gluten așadar este ideală pentru persoanele care suferă de boala celiacă.


Siropul de agave este un nectar din plante. Deși are un indiceglice mic , de doar 27, este foarte dulce și este nevoie de cantități mici pentru îndulcire, în plus prezintă un risc scăzut de creștere a nivelului de glucoză din sânge, are activitate prebiotică susținând astfel sănătatea intestinală și are un conținut bogat de calciu, fiind o sursă sigură de asimilare a acestuia, cât și a vitaminelor (B, C, D, E) și mineralelor.


Untul de arahide este o sursă minunată de fier, care îmbunătățește circulația, dar și de magneziu, potasiu, calciu sau cupru, contribuind totodată și la reglarea tensiunii arteriale. De asemenea, conține resveratrol, fitonutriet cu puternice proprietăți antioxidante, ce oferă o protecție mare împotriva bacteriilor și a virusurilor, reduce inflamațiile, are proprietăți anti îmbătrânire și diminuează riscul de boli de inimă sau de Alzheimer.


Poate nu știai dar, cacaoa și implicit ciocolata au proprietăți puternic antioxidante și antiinflamatorii care induc o stare generală de bine, cresc puterea de concentrare și îmbunătățesc memoria. Ciocolata neagră conține de asemenea, stimulenți naturali importanți, așa cum este cafeina, substanță ce crește puterea de concentrare.