Vrei o gustare super rapidă, vegană, fără zahăr, fără ou, fără lactoză și fără gluten? Avem rețeța ideală pentru tine. Acești biscuiți conțin doar două ingrediente extrem de sănătoase și benefice pentru organism și se prepară foarte ușor, în doar 5 minute. Ai nevoie de:

  •  O banană
  • 100g semințe susan.

Tot ce trebuie să faci este să pisezi banana, să adaugi semințele de susan și să amesteci până ce se omogenizează. Cu ajutorul unei linguri sau unei cupe de înghețată asează biscuiții pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Bagă tava în cuptorul preîncălzit la 180 grade celsius pentru aproximativ 15-20 minute. 

După ce s-au răcit, opțional, poți prepara prin metoda bain marie ciocolată pe care să o torni deasupra pentru un plus de energie.

Vezi reteta video aici: https://www.tiktok.com/@driedfruits.ro/video/7239394516006980891

În primul rând semințele sunt surse excelente de fibre. De asemenea, conțin grăsimi mononesaturate sănătoase, grăsimi polinesaturate și multe vitamine, minerale și antioxidanți importanți. Atunci când sunt consumate ca parte a unei diete sănătoase, semințele pot ajuta la reducerea greutății, a zahărului din sânge, colesterolului și tensiunii arteriale. Și pentru niște alimente atât de mici, impactul asupra corpului tău este extrem de masiv.

Semințele oferă un profil nutrițional similar cu nucile și sunt o sursă excelentă de proteine de origine vegetală. Pentru persoane care suferă de alergii la nuci, semințele oferă o opțiune alternativă excelentă pentru o gustare. Dar nu sunt benefice doar pentru persoanele cu alergii alimentare, ci merită cu adevărat un loc în bucătăria tuturor și pot fi încorporate cu ușurință în dieta ta.

Semințele de susan conțin o mulțime de lignani, în special unul numit sesamină. De fapt, semințele de susan sunt cea mai cunoscută sursă alimentară de lignani. Câteva studii interesante au arătat că sesamina din semințele de susan poate fi transformată de bacteriile intestinale într-un alt tip de lignan numit enterolactonă, care poate acționa în organism ca hormonul sexual estrogen. 

Nivelurile mai mici decât cele normale ale acestui lignan în organism au fost asociate cu boli de inimă și cancer de sân. 

Așadar, semințele sunt niște comori ale naturii care oferă doar beneficii organismului tău și care pot fi introduse cu ușurință în dieta ta.