Ingrediente

1/2 cană (100g) ulei de cocos

1/4 cană (4 linguri) pudră de cacao

3 linguri de miere (sau alt îndulcitor)

1 lingură unt de migdale (sau alte unturi de nuci)

un pic de sare

1/2 lingură pastă de vanilie (sau 1 linguriță extract de vanilie)

Toppinguri - quinoa expandată, fistic, fulgi de cocos sau fructe uscate.

Instrucțiuni

Într-un vas termorezistent, adăugați uleiul de nucă de cocos, untul de migdale, îndulcitorul, vanilia, pudra de cacao și sarea. Nu trebuie să topiți uleiul de nucă de cocos în acest moment, deoarece oricum vom încălzi și topi toate ingredientele.

Folosind metoda bain-marie (așezați vasul într-o altă oală cu apă și puneți la foc mediu), amestecați până când toate ingredientele s-au omogenizat.

Pentru a întări ciocolata, puteți utiliza o formă de pâine, de tort, forme de ciocolată sau chiar un recipient de plastic - asigurați-vă doar că tapetați forma sau utilizați hârtie pergament, astfel încât să puteți scoate ușor ciocolata odată întărită. Adăugați toppingul preferat.

Puneți la congelator câteva ore sau până se întărește.

Când sunteți gata de servit, scoateți ciocolata și feliați cum doriți.

Deoarece uleiul de nucă de cocos începe să se topească la temperatura camerei, păstrați ciocolata la congelator până când sunteți gata de servit / mâncat.