"O combinație drăguță de afine, zmeură și portocale pe un blat de nuci și curmale", asa descrie Pascu Iuliana tortul din imagine si intr-adevar, arata minunat.
Ingrediente blat:
●70g migdale
●70g caju
●40g agave
●30ml ulei
●80g cocos
●câțiva picuri de flavdrops
●1 lingură cacao
Punem migdalele + caju într-un robot de bucătărie și mixăm până se macină fin. Adăugăm restul ingredientelor și mixăm din nou până obținem o consistență lipicioasă. Turnăm compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt de 18cm.
Ingrediente crema de afine:
●370g afine congelate
●40g sirop de agave
●250ml cremă de cocos 80% din conservă (doar partea solidă)
●5g agar agar
Punem afinele cu siropul într-o oală pe foc mic. Când începe sa fiarbă, punem laptele de cocos. Când începe să fiarbă, punem agarul și mai fierbem încă 2 minute. Turnăm compoziția peste blat și lăsăm la frigider până se întărește.
Ingrediente crema de zmeura :
●370g zmeură congelata
●40g sirop de agave
●250ml cremă de cocos 80% din conservă (doar partea solidă)
●5g agar agar
Punem zmeura cu siropul într-o oală pe foc mic. Când începe sa fiarbă, punem laptele de cocos. Când începe să fiarbă, punem agarul și mai fierbem încă 2 minute. Turnăm compoziția peste doar după ce stratul de afine este complet întărit.
Ingrediente crema de portocale:
●250ml suc de portocale proaspăt stors
●40g sirop de agave
●100ml cremă de cocos 80% din conservă (doar partea solidă)
●5g agar agar
Adăugăm sucul, siropul și crema de cocos într-o oală pe foc mic. Când începe să fiarbă, punem agarul și mai fierbem încă 2 minute. Turnăm compoziția peste doar după ce stratul de zmeură este complet întărit.
Enjoy!
Lasa un comentariu