Toamna este sezonul în care toată lumea pregătește conserve și murături pentru iarnă. Acest obicei păstrat din străbuni are, însă, beneficii pe care nu le cunoaștem cu toții.

Castraveții murați (doar cei în apă cu sare), sunt o alegere sănătoasă și au mai multe efecte terapeutice:

  • ajută și stimulează digestia
  • previn cancerul de colon, deoarece țin sub control flora intestinală
  • nu conțin grăsimi și au foarte puține calorii, deci te ajută să slăbești
  • reduc riscul aparitiei bolii Alzheimer

Pentru a beneficia de toate aceste efecte terapeutice trebuie respectate câteva reguli:

- este ideal să consumăm castraveţi muraţi în apă cu sare, cei puşi în oţet au efecte terapeutice scăzute

- sarea folosită să fie sare neiodată, astfel încât iodul adăugat artificial să nu interacţioneze negativ cu ingredientele naturale

- pentru depozitare trebuie folosite recipiente din sticlă, ceramică sau lemn (în niciun caz nu se folosesc recipiente de plastic)

- nu se adaugă aditivi artificiali și nu se recomandă nici prepararea termică.

Acestea fiind spuse, sperăm că acum veți face și dvs alegerea corectă printre multitudinea de rețete disponibile :)