Cu siguranță, am dorit cu toții la un moment dat să urmăm o rețetă de pe internet și ne-am lovit de problema cantităților exprimate într-un sistem de măsurare diferit față de cel cu care suntem obișnuiți și am înghițit în sec :)

Acest articol izvorăște tocmai din acest motiv: dorința de a nu renunța la pregătirea unei rețete doar pentru dificultatea unor tranformări.

 Acestea fiind spuse, trebuie să știți că în bucătărie există 3 sisteme de măsurare:

  • cel american, care folosește formele de cup, tablespoon, etc.
  • cel imperial, care folosește forma de uncie (oz) pentru ingredientele solide, respectiv uncie fluidă (fl oz) pentru ingredientele lichide
  • cel metric sau european care utilizează mililitri și grame.

 Cel mai simplu ar fi să avem în bucătărie instrumente de măsurare special gradate (cups, fl oz), însă atunci când acest lucru nu este posibil putem face conversia ingredientelor din măsurile americane în cele europene pe baza unor tabele. Sigur că nu vom reține toate conversiile, dar cu siguranță le vom reține pe cele mai utilizate.

 Conversia lichidelor

American

Imperial

Metric

1 teaspoon

1 teaspoon

5 ml

1 tablespoon

1/2 fl oz

15 ml

2 tablespoon

1 fl oz

30 ml

1/4 cup

2 fl oz

60 ml

1/3 cup

2 3/4 fl oz

85 ml

1/2 cup

4 fl oz

120 ml

3/4 cup

6 fl oz

180 ml

1 cup

8 fl oz

240 ml

1 1/4 cup

10 fl oz

300 ml

2 1/2 cup

20 fl oz

600 ml

4 1/2 cup

34 fl oz

1 litru

1 pint american reprezintă 450 ml
1 pint imperial reprezintă 600 ml
1 tablespoon (lingură de masă) reprezintă 15 ml

 Conversia solidelor

Sistemul imperial

Sistemul metric

1/4 oz

10 g

1/2 oz

15 g

3/4 oz

20 g

1 oz

25 g

4 oz

115 g

4 1/2 oz

125 g

6 oz

175 g

7 oz

200 g

8 oz

225 g

12 oz

340 g

1lb

450 g



Sistemul american

Sistemul metric

1 cană (cup) făină de grâu

125 g

1 cană (cup) făină de orez

100 g

1 cană (cup) făină de ovăz

90 g

1 cană (cup) făină de orz

148 g

1 cană (cup) făină de hrișcă

120 g

1 cană (cup) făină de sorg

121 g

1 cană (cup) făină de porumb

160 g

1 cană (cup) griș

167 g

1 cană (cup) zahăr

200 g

1 cană (cup) zahăr pudră

125 g

1 cană (cup) miere

340 g

1 cană (cup) fulgi de ovăz

57 g

1 cană (cup) fulgi de orez

60 g

1 cană (cup) alune/nuci mărunțite

200 g


Sperăm ca acest articol să vă fie de folos în bucătărie :)
Spor la gătit!